Filistinli Yönetmen Hamdan Ballal İsrailli Yerleşimcilerin Saldırısına Uğradı
Batı Şeria’da Oscar ödüllü “No Other Land” belgeselinin yardımcı yönetmeni olan Filistinli yönetmen Hamdan Ballal, İsrail ordusu tarafından tutuklandı. Ballal, El-Halil’in güneyindeki Masafer Yatta bölgesinde maskeli yerleşimciler tarafından saldırıya uğradı. Yaklaşık 15 silahlı yerleşimci evini kuşattı, camları parçaladı ve su tanklarını tahrip etti.
Tanık ifadelerine göre, İsrail askerleri olaya müdahale etmedi ve Ballal’ı evine kadar kovalayarak tutukladı. Bahsekonu saldırı sonucunda Ballal yaralanırken yerde kan izleri kaldı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) olayı, Filistinli teröristlerin İsrail vatandaşlarına taş attığını iddia ederek açıkladı. IDF, üç Filistinli ve bir İsrailli sivilin taş attığı gerekçesiyle tutuklandığını duyurdu.
Oscar kazanmasıyla hedef olunan Ballal’a yapılan saldırı, filmde görev alan diğer yönetmenler tarafından dehşetle karşılandı. İsrailli yönetmen Yuval Abraham, “Bir grup yerleşimci Hamdan Ballal’ı linç etti, O zamandan beri kendisinden haber alınamıyor” şeklinde açıklamada bulundu. Bu saldırı, “No Other Land” yönetmenlerinin ilk defa hedef alındığı bir olay değil. Geçtiğimiz yıl diğer yönetmen Basel Adra da benzer bir saldırıya maruz kalmıştı.