2025 Oscar ödüllerine damga vurmuştu: Filistinli yönetmen saldırıya uğradı ve tutuklandı

Filistinli Yönetmen Hamdan Ballal İsrailli Yerleşimcilerin Saldırısına Uğradı

Batı Şeria’da Oscar ödüllü “No Other Land” belgeselinin yardımcı yönetmeni olan Filistinli yönetmen Hamdan Ballal, İsrail ordusu tarafından tutuklandı. Ballal, El-Halil’in güneyindeki Masafer Yatta bölgesinde maskeli yerleşimciler tarafından saldırıya uğradı. Yaklaşık 15 silahlı yerleşimci evini kuşattı, camları parçaladı ve su tanklarını tahrip etti.

Tanık ifadelerine göre, İsrail askerleri olaya müdahale etmedi ve Ballal’ı evine kadar kovalayarak tutukladı. Bahsekonu saldırı sonucunda Ballal yaralanırken yerde kan izleri kaldı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) olayı, Filistinli teröristlerin İsrail vatandaşlarına taş attığını iddia ederek açıkladı. IDF, üç Filistinli ve bir İsrailli sivilin taş attığı gerekçesiyle tutuklandığını duyurdu.

Oscar kazanmasıyla hedef olunan Ballal’a yapılan saldırı, filmde görev alan diğer yönetmenler tarafından dehşetle karşılandı. İsrailli yönetmen Yuval Abraham, “Bir grup yerleşimci Hamdan Ballal’ı linç etti, O zamandan beri kendisinden haber alınamıyor” şeklinde açıklamada bulundu. Bu saldırı, “No Other Land” yönetmenlerinin ilk defa hedef alındığı bir olay değil. Geçtiğimiz yıl diğer yönetmen Basel Adra da benzer bir saldırıya maruz kalmıştı.

Related Posts

AGC Başkanı Erman Çetin spor yaparken yaşamını yitirdi (Erman Çetin kimdir?)

Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı ve Aydınpost Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erman Çetin, sabah saatlerinde spor yaptığı sırada fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Çetin, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı

İSKİ yöneticileri bu ismin şikayetiyle gözaltında: ‘Saat 17.00’ye kadar almazsanız, sizinle görüşeceğiz’

2024 yılında İSKİ çalışanlarını tehdit ettiği tutanaklara yansıyan İdris Özcelep’in yasaklı statüde olduğu halde 19 Mart’ta İBB’ye yapılan operasyon sonrası 20 Mart’ta yeniden İSKİ binasına geldiği ortaya çıktı.

Tunus açıklarında mülteci teknesi battı: 8 kişi hayatını kaybetti

Afrikalı mültecileri taşıyan bir tekne Tunus açıklarında battı. Sekiz kişi öldü. 29 kişi kurtarılırken, kayıpları bulmak için çalışma başlatıldı.

‘Emniyet ifadeleri ortaya çıkmaya başladı’ diyerek paylaştı… Gökhan Günaydın’dan ‘İBB operasyonu’ tepkisi: ‘Allah şahittir ki, İmamoğlu bana hiçbir kanunsuz emir vermemiştir!’

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, “Dün gece saatleri itibarıyla ilk emniyet ifadeleri ortaya çıkmaya başladı. Bizatihi bu ifadelerin kendisi, suçlamaların ne denli asılsız olduğunun anlaşılması bakımından kıymetliydi. Çamur atınca iz kalıyor mu, yoksa atan ve attıranlara mı o iz geçiyor, yaşayıp göreceğiz” dedi.

Düzce’de otomobil motosiklete çarptı: 3 yaralı

Düzce’de D-100 kara yolunda otomobil, yoldan karşıya geçen motosiklete çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü ile otomobilde bulunan 2 kişi hafif yaralandı.

Sırrı Süreyya Önder’in sağlık durumunda son durum

Kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in tedavisi sürüyor. Geçirdiği ağır ameliyat sonrası 12 gündür yoğun bakımda tutulan Sırrı Süreyya Önder’in durumunun stabil olduğu öğrenildi.