Zelenskiy’den Trump’a Dezenformasyon Yanıtı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, “Bir ulusun lideri olarak çok saygı duyduğumuz Başkan Trump, ne yazık ki bir dezenformasyon alanında yaşıyor” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Trump’ın Ukrayna halkının devlet başkanına destek oranının yüzde 4’e düştüğüne ilişkin ifadelerine cevap veren Zelenskiy, yapılan bir ankete göre Ukrayna halkının yüzde 58’inin kendisine lider olarak güvendiğini söyledi. Bu oranın Rusya kaynaklı bir dezenformasyon olduğunu belirten Zelenskiy, “Bir ulusun lideri olarak çok saygı duyduğumuz Başkan Trump, ne yazık ki bir dezenformasyon alanında yaşıyor” dedi.

Trump’ın ekibinin daha gerçekçi olmasını beklediğini vurgulayan Zelenskiy, “Tüm bunlar Ukrayna’yı kesinlikle olumlu yönde etkilemiyor. Putin’i izolasyondan çıkarıyorlar. Bence Putin ve Ruslar gerçekten mutlu. Çünkü görüşmelere dahil oldular” dedi.

Trump’ın Ukrayna’ya yaptıkları yardımların karşılığında 500 milyar dolar değerinde nadir toprak elementi istemesine ilişkin konuşan Zelenskiy, bu teklifi reddettiğini çünkü teklifin taslağına göre Ukrayna’nın ABD’ye minerallerin yüzde 50’sini vermesi gerektiği ve Zelenskiy’nin talep ettiği güvenlik garantilerinden hiç bahsedilmediğini ifade ederek, “Ukrayna’yı koruyorum, onu satamam, devletimizi satamam” şeklinde konuştu. Trump’ın teklifinin ciddi olmadığını söyleyen Zelenskiy, ancak güvenlik garantileri içeren “ciddi bir belge” üzerinde çalışabileceğini belirtti. Zelenskiy, Ukrayna için en iyi garantiyi ise NATO’nun sağlayabileceğini ifade etti.

Ukrayna’daki savaşın maliyetinin şu ana kadar 320 milyar dolara ulaştığını açıklayan Zelenskiy, Kiev ile ABD’nin bu konuda farklı verilere sahip olduğunu söyledi. Ukraynalı kaynaklardan yaklaşık 120 milyar dolar, ABD ve Avrupa Birliği’nden ise 200 milyar dolar geldiğini belirten Zelenskiy, ABD’nin bütçe desteğinin yanı sıra 67 milyar dolarlık silah yardımı sağladığını söyledi – KİEV

Related Posts

Beşiktaş’ta iş yeri kurşunlayan 2 kişi yakalandı

Beşiktaş’ta bir iş yerinin kurşunlanmasına ilişkin gözaltına alınan 2 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

Zincir marketteki ambalaj hatası hayattan kopardı

ABD’nin Washington eyaletinde bir zincir marketteki ambalaj hatası, felakete yol açtı. Eşiyle 60’ıncı yıldönümünü kutlamaya hazırlanan kadın, yanlış ambalajlanmış bir kurabiye yüzünden hayatını kaybetti.

Özgür Özel’in Van’da kuyumcu esnafı ile diyaloğu gündem oldu: ‘Bu hesabı Trabzon’da, Adana’da, Trakya’da da yaptım…’

CHP lideri Özgür Özel, Van mitinginin ardından bir kuyumcuyu ziyaret etti. Emeklilerin AKP döneminde maaşlarından 5,5 çeyrek altını kaybettiklerini belirten Özel, “İnşallah iktidar değişince emeklide de asgari ücretlide de çiftçide de para bolaracak o zaman işler daha da iyi olacak” dedi.

Özgür Özel’den İTO’ya ziyaret: ‘Çalışma umutlarımızı pekiştiren çok fazla şeyin olduğunu karşılıklı teyit ettik’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İTO ziyareti sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Özel, “Çok verimli, kıymetli ve geleceğe dönük olarak birlikte çalışma umutlarımızı pekiştiren, her iki kurumun da sorunların tespitinde ortaklaştığı, çözüm önerileri konusunda birlikte konuşabileceği çok fazla şeyin olduğunu karşılıklı teyit ettik” dedi.

Ünlü bilim insanı tarihte bir ilki gerçekleştirdi: Altın tozundan çok daha değerli

Bilim insanı Mahesh Anand, altın tozundan daha değerli olarak tanımladığı ay taşı örneklerini Çin’den ödünç aldı. Yaklaşık 50 yıl sonra Dünya’ya getirilen ilk Ay taşı örnekleri Çin’den ödünç olarak İngiltere’ye ulaştı. Minik toz taneleri şu anda …

SON DAKİKA: Terör örgütü PKK kongresini topladığını duyurdu

SON DAKİKA:  Terörist başı Abdullah Öcalan’ın silah bırakma çağrısının ardından terör örgütü PKK kongresini toplandığını açıkladı. Kongre 5-7 Mayıs’ta yapıldı, fesih kararına dair açıklama yapılmadı.