Yolları kapalı gösteren Google Haritalar, trafiğin kilitlenmesine sebep oldu

Google Haritalar Teknik Sorun Nedeniyle Almanya’da Trafiği Felç Etti

Artık birçoğumuz araba kullanırken harita ve navigasyon uygulamalarını tercih ediyoruz. Yol sorma kavramını tamamen ortadan kaldıran bu teknolojinin baş aktörlerinden bir tanesi de şüphesiz Google Haritalar. Ülkemizde de birçok kullanıcının tercih ettiği harita uygulaması, yaşanan teknik bir aksaklık sebebiyle Almanya’da büyük bir trafiğin ortaya çıkmasına sebep oldu.

Google’ın harita uygulaması yolların çok daha kalabalık olduğu tatil gününde, ülke genelinde otoyolların kapalı olduğunu gösterdi. Sürücülerin yanlış bir şekilde aldığı bu bildirim, trafikte büyük bir karmaşaya sebep oldu. Berlin, Düsseldorf ve Dortmund gibi büyük şehirlerde yaşanan bu teknik problem, hem şehir merkezlerinde hem de tali yollarda trafiği durma noktasına getirdi.

TRAFİK KAOSU

The Guardian’ın haberine göre Google’ın navigasyon uygulamasını açan sürücüler, yolların kapalı olduğunu gösteren kırmızı noktalarla dolu bir ekranla karşılaştı.

Bir hata meydana geldiğini doğal olarak tahmin edemeyen sürücülerin alternatif rotalar araması üzerine ülke çapında trafik sıkışıklığı meydana geldi.

Ayrıca gelen haberlere göre trafik durması ve navigasyonda yolların kapalı olduğunun gösterilmesi nedeniyle kafası karışan sürücüler, polis ve yerel yetkililerle iletişime geçerek şikayetlerini bildirmiş.

Sorunu daha da karmaşık hale getiren şey ise Google Haritalar hatasının 29 Mayıs’ta Almanya’da Yükseliş Günü resmi tatilinin başlamasıyla aynı zamana denk gelmesiydi.

Bu da tabi ki yolların normal günlerden daha yoğun olduğu anlamına geliyordu.

Sorunun sadece birkaç saat sürmesine rağmen trafiğe ağır bir yük bindirdiği gelen bilgiler arasında. Google ise yaptığı açıklamada, “Google Haritalar’daki bilgiler çeşitli kaynaklardan geliyor. Konumlar, sokak isimleri, sınırlar, trafik verileri ve yol ağları gibi bilgiler, üçüncü taraf sağlayıcılar, kamu kaynakları ve kullanıcı girdilerinin bir kombinasyonundan elde edilmektedir,” açıklamasını yapsa da hatanın neden kaynaklandığı konusunda net bir bilgi vermedi.

Related Posts

Düşürülmesi neredeyse imkansız olan 5 ölümcül savaş uçağı

Modern hava muharebeleri, artık sadece hız ve manevra kabiliyetinden ibaret değil. Günümüzün en gelişmiş savaş uçakları, hayatta kalabilmek için görünmezlik (stealth) teknolojisini, gelişmiş sensör füzyonunu, elektronik harp yeteneklerini ve saf gücü tek bir potada eritiyor.

Yapay zeka ile beraber geleceğimizi şekillendirmek için, 1940’lardaki bir tasarıma bakmamız gerekebilir…

Amerikalı mühendis Vannevar Bush’un 1945’te hayal ettiği ama hiçbir zaman gerçeğe dönüşmeyen “memex” adlı cihaz, bilgiyle ilişki kurma biçimimizi yeniden düşünmemiz gerektiğini hatırlatıyor.

2027’de Enerji Devrimi Kapıda: Nükleer Füzyonla Sınırsız ve Temiz Enerji Mümkün Olacak!

Dünya enerji sektöründe çığır açacak gelişmeler yaşanıyor. Bilim insanları ve teknoloji şirketleri, uzun yıllardır hayalini kurdukları nükleer füzyon teknolojisini gerçeğe dönüştürmek için hızla ilerliyor. Özellikle Amerikan merkezli Commonwealth Fusion Systems (CFS), nükleer füzyonda devrim yaratacak bir tokamak reaktörü geliştirmek üzere önemli bir aşamaya geldi.

7 kilogramlık ekran kartı 20 milyon liraya satılacak

Bu ekran kartının değeri bazı lüks otomobilleri solluyor, üstelik onu taşımak için kol gücü de gerekebilir! ASUS’un tanıttığı yeni model, alıştığımız donanım tanımlarını yerle bir ediyor. RTX 5090 ROG Astral Real Gold Edition, sadece performans değil, gösterişte de zirveye oynadı.

CapCut 6.6.0 bomba gibi geldi: Profesyonel kalite, ücretsiz kullanım

Bytedance tarafından geliştirilen popüler video düzenleme uygulaması CapCut, 6.6.0 sürümüyle kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Hem mobil cihazlarda hem de Windows işletim sisteminde çalışan bu yazılım, çok katmanlı zaman çizelgesi, ana …

Galaksimiz boşlukta yüzüyor olabilir mi?

Bilim insanları, Samanyolu Galaksisi’nin dev bir “kozmik boşluk” içinde yer aldığını öne süren dikkat çekici bir teori üzerinde çalışıyor. Bu teori doğruysa, evrenin genişleme hızıyla ilgili yıllardır çözülemeyen gizemli bir çelişki olan “Hubble gerilimi” sonunda açıklanabilir.