Yargıda anlık takip dönemi başlıyor

Yargı Sisteminde Yeni Adımlar Atılıyor

Hükümetin gündeminde yargı sisteminde atılacak yeni adımlar var. Adaletin etkinliğini artırmak amacıyla yargıda anlık takip ve etkin teftiş dönemi başlatılacak. Bu kapsamda adalet ve yargı teşkilatının teftişine ilişkin kapasite yükseltilecek.

Türkiye’nin aktardığına göre performans ve verimlilik artırılarak yargısal süreçlerin makul sürede tamamlanması için önleyici teftiş uygulamaları geliştirilecek. Teftiş kurullarının bünyesinde anlık takip yapacak ve tespit edilen sorunları anında çözüme kavuşturacak birimler oluşturulacak. Teftiş sonrası iyi uygulama örneklerine yer verilecek.

Müfettişliğe atanmak için aranan mesleki kıdem süresi ise artırılacak. Müfettişlerin atanmalarını takiben ve görevlerinin devamı süresince uzmanlık gerektiren alanlarda eğitim almaları sağlanacak. Cumhuriyet savcılarının adalet daireleri ile kasa hesapları üzerindeki gözetim ve denetim yetkisinin güçlendirilmesi için ağır ceza merkezlerinde denetim büroları kurulacak.

(ALINTI)

Related Posts

İş insanını kaçırıp 2 gün boyunca işkence ettiler

Türkmenistan uyruklu turizmci A.S. (35), 16 bin dolar borcu olduğu iddiasıyla kaçırılarak 2 gün boyunca rehin tutuldu. Polis operasyonuyla kurtarılan A.S., öldürülme korkusu yaşadığını söyledi.

Buca yangını kontrol altında

İzmir Buca’da çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Maden talanına Atatürk kalkanı

Cengiz Holding, Türkiye’nin meyve-sebze deposu Alpagut’ta siyanürlü altın aramak için onay aldı. Halkı madene ikna için Atatürk’lü broşürler bastırdı. Ulu Önder’in sözlerini kullanıp talan projesini ve siyanürü savundu. Ancak vatandaşın yanıtı sert oldu: Suyumuz ve toprağımızdan asla vazgeçmeyeceğiz.

Son dakika Çanakkale’de deprem mi oldu? Az önce deprem Çanakkale’de nerede oldu? Çanakkale deprem Kandilli ve AFAD son depremler listesi 12 Ağustos 2025

Son dakika Çanakkale deprem haberleri..Çanakkale’de deprem mi oldu? Az önce deprem Çanakkale’de nerede oldu? Çanakkale Kandilli ve AFAD son depremler.. 12 Ağustos 2025 Çanakkale deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu Çanakkale’de? Çanakkale son deprem büyüklüğü ne kadar? Çanakkale’de ve Çanakkale yakınındaki depremler nelerdir? Çanakkale’de anlık deprem mi oldu? Son dakika Çanakkale canlı deprem haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD Çanakkale deprem haberleri.. Çanakkale’de hangi ilçelerde deprem oldu ve hangi ilçelerde en çok hissedildi? Bugün Çanakkale’de deprem mi oldu? Deprem Çanakkale’de ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son Çanakkale’de nerede deprem oldu? Çanakkale deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..

Trump, Washington’da “Kamu güvenliği acil durumu” ilan etti

ABD Başkanı Donald Trump, başkent Washington DC’de kamu güvenliğini yeniden sağlamak amacıyla “kamu güvenliği acil durumu” ilan etti. Kararın ardından Ulusal Muhafız birlikleri kente sevk edilmeye başlandı.

Başakşehir-Viking rövanş maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? UEFA Konferans Ligi 3. eleme turu

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turu rövanşında İstanbul Başakşehir, tur biletini almak için yarın Norveç ekibi Viking’i ağırlayacak. İlk maçta deplasmanda aldığı 3-1’lik galibiyetle büyük avantaj yakalayan turuncu-lacivertliler, seyircisi önünde play-off turu hedefiyle sahaya çıkacak. Peki, Başakşehir-Viking rövanş maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?