TDV Gazze’ye 200 Bin İnsana Yardım Ulaştırdı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), İsrail ile Hamas arasında 19 Ocak’ta yürürlüğe giren ateşkesten sonra Gazze’de 200 bin ihtiyaç sahibine yardım ulaştırdı.

Gazze’ye açılan sınır kapılarının aktif hale gelmesiyle çalışmalarını artıran TDV, ramazan ayında da 100 tır insani yardımı Filistinlilere gönderecek.

TDV Genel Müdürü İzani Turan, AA muhabirine, insani yardımları sorunsuz şekilde Gazze’ye ulaştırmak için ateşkesin sürekli olmasını umut ettiğini söyledi.

“7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye 501 tır insani yardım naklettik”

Gazze’ye yönelik yardımları kesintisiz sürdürdüklerini belirten Turan, “7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye 501 tır insani yardım naklettik. Bunun içerisinde hastanelerde kullanılan yakıttan sıcak yemeğe, çocuk bezinden tekerlekli sandalyeye, koltuk değneğinden yorgan ve battaniyeye kadar akla gelebilecek ihtiyaçları tedarik ettik. Milletimizin emanetlerini ulaştırdık. ” diye konuştu.

Yardımları Gazze’nin içindeki partner kuruluşlar aracılığıyla dağıttıklarını, bunun yanı sıra AFAD ve Türk Kızılayı koordinasyonunda Mısır üzerinden de ulaştırdıklarını bildiren Turan, toplamda 4 milyonu aşkın kişiye yardım eli uzattıklarını dile getirdi.

“Ramazanda 100 tır insani yardım”

Ateşkesin sürmesi halinde Gazze’ye daha fazla yardım ulaştıracaklarını vurgulayan Turan, “Ateşkesten bu yana Gazze’de 200 bin insana ulaştık. Şimdi önümüzde ramazan ayı var. Ramazan için 50 tır insani yardımın hazırlığını yapıyoruz. Bizimle birlikte çalışan Al Khair Vakfı da 50 tır gönderecek. Ramazanda toplamda 100 tır insani yardımı Gazzeli kardeşlerimize ulaştıracağız. Orada iftar ve sahur programlarımız, sıcak ekmek dağıtımımız olacak. Sıcak yemek dağıtımımız devam edecek.” bilgisini verdi.

Savaş ortamının sona ermesiyle imkanlar dahilinde Gazze’deki okul ve camileri de onaracaklarını dile getiren Turan, kapıların tamamen açılmasıyla tüm imkanları seferber edecekleri kaydetti.

Related Posts

O ülkede kadınlar da zorunlu askerlik yapacak

Danimarka, ordusunu güçlendirmek amacıyla kadınları da zorunlu askerlik kapsamına alıyor. 11 Haziran’da Danimarka Parlamentosu’nda kabul edilen yasa bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. Buna göre, 1 Temmuz 2025’ten itibaren 18 yaşına basan tüm kadınlar …

Karikatürist ‘ters kelepçe’yle gözaltına alındı: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya ‘istifa’ çağrısı

Doğan Pehlevan’ın ters kelepçe takılıp yere yatırılarak gözaltına alınması tepkiye yol açtı. İYİ Parti İstanbul il yöneticisi Bahadır Özcan, “Bir İçişleri Bakanı bu görüntüleri izleyince öncelikle bu rezilliğin sorumlularından hesap sormalı, ardından istifa etmelidir” dedi.

Ali Altınbaş yaşamını yitirdi

Altınbaş Holding Onursal Başkanı Ali Altınbaş, uzun süredir mücadele ettiği hastalığı nedeniyle 69 yaşında yaşamını yitirdi.

Metropoll anketi: CHP seçmeni partinin başında Özgür Özel’i, AKP ve MHP seçmeni Kılıçdaroğlu’nu görmek istiyor

Metropoll anketi: CHP seçmeni partinin başında Özgür Özel’i, AKP ve MHP seçmeni Kılıçdaroğlu’nu görmek istiyor

Mahkemeden dikkat çeken Saraçhane kararı: Polisler için suç duyurusunda bulunulacak!

İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi, CHP PM üyesi Berkay Gezgin’in de aralarında bulunduğu 139 sanıklı Saraçhane eylemleri davasında, polislerin ve diğer kamu görevlilerinin hukuka aykırı eylemleri için suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

Mısır: Gazze’de 60 günlük ateşkesi kapsayan bir anlaşma üzerinde çalışıyoruz

Mısır: Gazze’de 60 günlük ateşkesi kapsayan bir anlaşma üzerinde çalışıyoruz