Soruşturmayı yapanlar neden gizlendi?

Teğmenlere Yapılan Soruşturma 16 Ocak’ta Ele Alınacak

Kara Harp Okulu’ndaki mezuniyet töreninin ardından yemin eden teğmenler hakkındaki soruşturma dosyası Yüksek Disiplin Kurulu tarafından 16 Ocak Perşembe günü ele alınacak. Törende “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” diyerek kılıçla yemin eden teğmenlerin, 12 avukatları tarafından YDK’ya yazılı savunmaları iletilmişti. Gazeteci Müyesser Yıldız, 12Punto’da yayımlanan yazısında savunmaların detaylarına yer verdi. Tüm dosyada yer alan ancak teğmenlere yöneltilmeyen “mevzuattan kaldırılan ant” olarak adlandırılan Subay Andı’nın 29 Ağustos akşamında okunduğu belirtildi.

12 AVUKAT YDK’YA YAZILI SAVUNMALARI GÖNDERDİ: Teğmenleri savunan 12 avukat arasında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan da bulunuyor.

Teğmenlerin, verilen emri yerine getirmemekle suçlandıkları ancak emrin tören süresini kapsadığı hatırlatılarak, komutanların olayı görmelerine ve duymalarına rağmen şaşırmadan izledikleri ve disiplinsizlik teşkil eden fiillere şahit olmuş gibi davranmadıkları belirtildi.

Savunmada ayrıca şu tespit öne çıktı: “Dosyanın sureti verilirken soruşturma heyetinin isimleri gizlenmiştir. Heyetin kimlerden oluştuğunu göremediğimiz için soruşturmanın tarafsız soruşturmacılar eliyle yürütüldüğünü denetleyebilmemiz mümkün olmamıştır.”

Related Posts

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Apple’ın Operasyon Direktörü Jeff Williams, 27 yılın ardından emekli oluyor

William’ın uzun süredir Tim Cook’un yerine şirketin bir sonraki CEO’su olmak için önde gelen adaylardan biri olarak görüldüğü kaydedildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’u ziyaret etti

CHP’den Bayrampaşa Belediyesi’ndeki istifalar hakkında açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu

CHP’den Bayrampaşa Belediyesi’ndeki istifalar hakkında açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu

AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı, bir kez daha Atatürk dönemini hedef aldı: Sadece Dersim’de 50.000 Alevi’yi katletti

AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı, bir kez daha Atatürk dönemini hedef aldı: Sadece Dersim’de 50.000 Alevi’yi katletti

Böylesi şimdiye kadar ilk kez oldu! CHP’li ve AKP’li vekillerin sokakta slogan savaşı

CHP Milletvekilleri, CHP’li belediyelere yönelik operasyonları protesto etmek için TBMM’den Adalet Bakanlığı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında CHP’li vekiller istifa sloganları atarken, AKP’liler ise destek verdi.