Son dakika… RTÜK’ten İmamoğlu canlı yayınına 10 gün ekran karartma cezası!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu‘na yönelik operasyonların ardından başlayan protestoları yayımlayan muhalif kanallara ceza yağdırdı.

BAŞARIR’IN BAHÇELİ İLE İLGİLİ SÖZLERİNE DE CEZA!

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, verilen cezalara ilişkin şunları kaydetti:

“RTÜK’ün bugünkü Üst Kurul Toplantısında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına uzanan süreçteki yayınlara program durdurmadan, lisans iptalinden önceki en ağır ceza olan 10 gün yayın durdurmaya uzanan tarihinin en ağır cezaları oyçokluğuyla alındı. 

* Sözcü TV’ye İstanbul, Ankara ve İzmir’den canlı yayın yapılarak, yorumlarda “halkın kin ve düşmanlığa teşvik” edildiği savıyla 10 gün yayın durdurma cezası verildi. Kanal aynı maddeden 8/1/b ceza alması halinde lisansı iptal edilecek. Tebliğin ardından SZC TV’nin 10 gün boyunca 7/24 ekranı karartılacak. Ekrana yalnızca siyah zemin üzerine RTÜK’ün karar metni yansıtılacak.  

SZC TV hakkında ayrıca CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik sözleri nedeniyle yüzde 3 idari para cezasına hükmedildi. 

ÖZGÜR ÖZEL MİTİNGİNİ CANLI VERMEK SUÇ SAYILDI!

* Halk TV’ye Gündem Özel programında, CHP Genel Başkanın Özgür Özel’in Saraçhane mitinginde Akın Gürlek ve Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirileri boykot çağrısının ekrana yansıtılması ile İstanbul, Ankara ve İzmir’den canlı yayın yapılarak, yorumlarda “halkın kin ve düşmanlığa teşvik” edildiği savıyla yüzde 5 idari para cezası ve 5 kez de program durdurmaya karar verildi. Halk TV’ye ayrıca CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın ”Elinde terazi olan bu darbecilere karşı hep birlikte direneceğiz” sözleri nedeniyle yüzde 3 idari para cezasına hükmedildi.

* Tele 1’e Haber 13 programında, CHP Genel Başkanın Özgür Özel’in Saraçhane mitinginde Akın Gürlek ve Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirileri ile İstanbul, Ankara ve İzmir’den canlı yaparak, yorumlarda “halkın kin ve düşmanlığa teşvik” edildiği iddiasıyla yüzde 5 idari para cezası ile 5 kez de program durdurma cezası çıktı. 

Tele 1’e ayrıca Sabah Pusulası programında RTÜK Başkanına yönelik değerlendirmeler nedeniyle de yüzde 3 idari para cezası kesildi.

* Now TV’ye Orta Sayfa programında Ekrem İmamoğlu soruşturmasıyla ilgili işlemlerin “hukuka aykırı ve talimatlarla yapıldığı” yorumları gerekçesiyle yüzde 2 idari para cezası verildi.”

Related Posts

AKP’de Özlem Çerçioğlu rahatsızlığı: Dikkat çeken üç kriter

Eski CHP’li Özlem Çerçioğlu, CHP’li Umut Yılmaz ve İYİ Partili Mustafa Kodal AKP’ye katıldı. Üç isim partiye transfer olmadan önce yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelirken bugün Türkiye Gazetesi’nin AKP’nin üç kriteriyle ilgili bir haber yayımlaması dikkat çekti.

Türkiye Kültür Yolu Festivali ile Erzurum marka şehir yolunda

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin yedi bölgesinde, yirmi şehirde gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin en eşsiz duraklarından biri olan Erzurum, dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarihle parlayacak.

Çocuk eşofmanında gizli tehlike! Raf ve depodaki tüm stoklar toplatılıyor

Ticaret Bakanlığı, “Alya” markalı çocuk eşofman takımında boğulma riski taşıyan kordon ipi tespit etti. Ürünün satışını yasakladı, raf ve depolardaki tüm stokların toplatılmasına karar verdi.

Balıkesir’deki 6.1’lik depremin bilançosu: 729 binada 1036 bağımsız bölüm ağır hasarlı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Balıkesir Sındırgı’da meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından hasar tespit çalışmalarının sonuçlarını paylaştı. Bakan Kurum, “Balıkesir ve Manisa’da toplam 729 binadaki bin 36 bağımsız bölüm ağır hasarlı veya yıkık olarak tespit edildi” dedi.

Anfield’da hüzünlü gece: Muhammed Salah hüngür hüngür ağladı

İngiltere Premier Lig’de son şampiyon Liverpool, sezonun açılış maçında Bournemouth’u 4-2 mağlup etti. Maç sonunda Liverpool taraftarları geçtiğimiz ay trafik kazasında hayatını kaybeden yıldız futbolcuları Diego Jota tezahüratı yaparken Salah gözyaşlarına hakim olamadı.

1 milyon Suriyeli geri döndü, 2.5 milyon kaldı

Esad devrildikten sonra geri gidenlerin sayısı 9 ayda 411 bine ulaştı. Son 9 yılda 1 milyon 151 bin Suriyeli ‘gönüllü’ olarak dönmüş oldu.