Serra Bucak Zürih’te: Somut projeler geliştirelim

Muammer Kurtulmuş

ZURİH – Zürih-Diyarbakır Kardeşlik Köprüsü komitesinin davetiyle, 4 kişilik bir heyetle Zürih’e giden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, dün Zürich Şehir Parlamentosu’nda Meclis üyelerine hitaben bir konuşma yaptı.

8 yıllık kayym dönemine rağmen kendileriyle olan bağlarını koparmayan ve bu ziyareti organize eden komiteye teşekkür eden Serra Bucak, cezaevi sürecinde Gültan Kışanak’la mektup yazarak, kart yollayarak dayanışan Zürih Şehir Hükümeti Başkanı Corine Mauch’a da şükranlarını ifade etti.

Bu konuşma öncesinde parlamentoda temsil edilen 5 siyasi partinin toplantılarına katıldığını söyleyen Serra Bucak, çok samimi bir ortamda gerçekleşen bu fikir alış verişi sürecini somut projelerle geliştirmek istediklerini ve bu bağlamda Zürih Parlamentosundan bir heyeti en yakın zamanda Diyarbakır’da misafir etmek istediklerini söyledi.

Zürih’ten öğrenecekleri çok şey olduğunu bildiklerini söyleyen Bucak, buna karşılık Diyarbakır olarak kendilerinin de bütün zorluklara karşın sürdürdükleri direniş eksenli demokrasi mücadelesi deneyimlerini paylaşmaya hazır olduklarını vurguladı.

Almanca yaptığı konuşmasından sonra bütün meclis üyeleri tarafından alkışlanan Serra Bucak, Zürih Şehir Parlamentosu’nda meclis üyelerine hitap eden ilk yabancı politikacı oldu.

Heyetiyle beraber, Zürih su arıtma merkezi, katı atık ayrıştırma merkezi ve raylı ulaşım sistemlerini yerinde inceleyip yetkililerden bilgi alan Serra Bucak, Sosyal Demokrat Parti’den Rebeka Wyler ve Yeşiller Partisi’nden Yves Hetz’le beraber bir panelde de konuşmacı olarak yer aldı.

Zürih ziyareti çerçevesinde bugün Şehir Hükümeti Başkanı Corine Mauch’la ikili bir görüşme gerçekleştirecek olan Bucak, İsviçre’nin en yüksek tirajlı gazetesi Tages Anzeiger’la da bir röportaj gerçekleştirdi.

Cumartesiye kadar sürecek Zürih ziyaretinde, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Gülay Kılıç ve Velat Esen de Serra Bucak’a eşlik ediyorlar.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

New York’ta gökdelende silahlı saldırı: 6 ölü

New York’un en işlek bölgelerinden biri olan Midtown Manhattan’da bulunan 345 Park Avenue adresindeki gökdelende yaşanan silahlı saldırı şehri yasa boğdu. NYPD, saldırıda altı kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ölenler arasında bir NYPD memuru ile dört sivil yer alırken, saldırganın da olay yerinde intihar ettiği belirtildi. Saldırının nedeni henüz netleşmezken, federal ve yerel makamlar çok yönlü soruşturma başlattı.

Emre Fel Bafra’da Coşturdu

Emre Fel, Bafra’daki festivalde hayranlarıyla buluşarak unutulmaz anlar yaşattı.

Feyenoord – Fenerbahçe maçınının hakemi belli oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Fenerbahçe’nin Feyenoord ile oynayacağı karşılaşmayı İsveçli hakem Glenn Nyberg yönetecek.

MHP’li Semih Yalçın’dan CHP’ye tepki: Milletin acılarını, afetin zahmetlerini paylaşacağınıza, neden hep ayrı baş çekiyorsunuz?

MHP’li Semih Yalçın’dan CHP’ye tepki: Milletin acılarını, afetin zahmetlerini paylaşacağınıza, neden hep ayrı baş çekiyorsunuz?

Özel’den Anıtkabir’de diz çöken Belçikalı bakana mektup

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Atatürk mozolesi önünde diz çöken Belçika Savunma Bakanı Theo Francken’e mektup yolladı.

Günün rekoru Cizre’de: 49.1 derece

Afrika sıcaklarının etkisini sürdürdüğü yurt genelinde dün günün en yüksek sıcaklığı 49.1 dereceyle Şırnak’ın Cizre ilçesinde ölçüldü.