Samsun’da Normal Doğumun Önemi Sempozyumu Düzenlendi

Samsun’da Normal Doğumun Önemi Üzerine Sempozyum Gerçekleştirildi

Samsun’da normal doğumun önemini vurgulamak ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen “Doğal Olan Normal Doğum Sempozyumu” büyük ilgi gördü.

Sempozyum, Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirildi ve alanda uzman hekimler ile akademisyenler normal doğumun anne ve bebek sağlığı üzerindeki olumlu etkileri hakkında detaylı sunumlar gerçekleştirdi. Bu önemli etkinlik, Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan “Normal Doğum Eylem Planı” kapsamında gerçekleştirilerek sezaryen oranlarının azaltılması ve normal doğumun teşvik edilmesi hedeflendi.

Sempozyumda konuşan Samsun Sağlık Müdürü Mustafa Uras, doğumun insan yaşamının temel bir süreci olduğunu vurgulayarak, doğal doğumun sadece sağlık bilinci değil aynı zamanda güçlü ve sağlıklı nesillerin temeli olduğunu belirtti. “Normal doğum, anne ve bebek sağlığına büyük katkı sağlar ve sağlık sisteminin sürdürülebilirliği açısından da son derece önemlidir” diyen Uras, atılan her adımın geleceğe yapılan bir yatırım olduğunu söyledi.

Sezaryenin bir doğum tercihi olmadığını vurgulayan Uras, sezaryenin aslında bir ameliyat olduğunu ve gereksiz yere yapıldığında çeşitli komplikasyonlara neden olabileceğini belirtti. Ayrıca, 21-28 Nisan tarihleri arasında kutlanan Ebeler Haftası’nı da unutmadı.

Sempozyuma, Samsun Vali Yardımcısı Vekili Şeref Aydın, Samsun Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Eyüp Çakır, akademisyenler, doktorlar, hemşireler, ebeler, sağlık çalışanları ve anne adayları da katılım gösterdi. Normal doğumun önemine dikkat çeken etkinliğin öne çıkan konuşmacıları arasında yer aldılar.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Veysel Altun – Sağlık

Related Posts

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Diş Sıkma Gençlerde Daha Sık Görülüyor

Diş sıkma rahatsızlığı nedir, diş sıkma rahatsızlığının bir tedavisi var mı ? Uzmanlar, diş sıkma ve diş kapanış sorunları hakkında bilgi verdi.

Hareket Alzheimer ve Demans riskini azaltıyor! Hareketsizlik vücutta 7 hasara yol açıyor

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Bu belirtiler varsa migreniniz olabilir! İşte gözden kaçan 3 detay

Migren yüzünden sosyal yaşamınız kısıtlanıyorsa dikkat! Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Figen Şensoy, doğru tanı ve etkili tedaviyle migrenin nasıl kontrol altına alınabileceğini ve yaşam kalitesinin nasıl artırılabileceğini anlattı.

Kalp krizi geçirirken öksürmek sağlıklı mı?

Adana’da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağlar Emre Çağlıyan, kalp krizi geçirirken öksürmenin hayat kurtardığına yönelik halk arasındaki inanışın son dönemde sosyal medyada çokça yayıldığını, bu durumun insan hayatını olumsuz etkileyecek bir manipülasyon olduğunu söyledi.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir