Salwan Momika kimdir? Kuran yakan Salwan Momika öldü mü?

İsveç ve Danimarka’da Kuran Yakma Eylemleri Yapan Salwan Momika Öldürüldü

Iraklı Salwan Momika, İsveç ve Danimarka’da düzenlediği Kuran yakma eylemleriyle tanınıyordu ve son olarak Södertalje kentindeki dairesinde vurularak öldürüldü. Bu olayın ardından, “Salwan Momika kimdir?” ve “Kuran yakan Salwan Momika öldü mü?” gibi sorular gündeme geldi.

SALWAN MOMİKA KİMDİR?

1986 yılında Musul’a bağlı Hamdaniyye bölgesinde doğan Salwan Momika, terör örgütü DEAŞ saldırıları sırasında Haşdi Şabi’ye bağlı “Süryani Şahinleri” adındaki milis grubunu kurdu. Almanya’ya kaçarak Hristiyanlığa dönen Momika, 2018 yılında İsveç’e mülteci olarak yerleşti.

SALWAN MOMİKA’NIN EYLEMLERİ

Salwan Momika ve ortağı Salwan Najem, İsveç’in başkenti Stockholm’de çeşitli eylemler düzenleyerek gündeme geldi. Momika, Stockholm Camisi önünde Kur’an-ı Kerim’i ateşe vermekten tutuklandı ve İsrail’e destek mitinginde de benzer provokasyonlara imza attı.

Geçtiğimiz günlerde Momika, evinde silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı ve şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Related Posts

New York’ta gökdelende silahlı saldırı: 6 ölü

New York’un en işlek bölgelerinden biri olan Midtown Manhattan’da bulunan 345 Park Avenue adresindeki gökdelende yaşanan silahlı saldırı şehri yasa boğdu. NYPD, saldırıda altı kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ölenler arasında bir NYPD memuru ile dört sivil yer alırken, saldırganın da olay yerinde intihar ettiği belirtildi. Saldırının nedeni henüz netleşmezken, federal ve yerel makamlar çok yönlü soruşturma başlattı.

Emre Fel Bafra’da Coşturdu

Emre Fel, Bafra’daki festivalde hayranlarıyla buluşarak unutulmaz anlar yaşattı.

Feyenoord – Fenerbahçe maçınının hakemi belli oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Fenerbahçe’nin Feyenoord ile oynayacağı karşılaşmayı İsveçli hakem Glenn Nyberg yönetecek.

MHP’li Semih Yalçın’dan CHP’ye tepki: Milletin acılarını, afetin zahmetlerini paylaşacağınıza, neden hep ayrı baş çekiyorsunuz?

MHP’li Semih Yalçın’dan CHP’ye tepki: Milletin acılarını, afetin zahmetlerini paylaşacağınıza, neden hep ayrı baş çekiyorsunuz?

Özel’den Anıtkabir’de diz çöken Belçikalı bakana mektup

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Atatürk mozolesi önünde diz çöken Belçika Savunma Bakanı Theo Francken’e mektup yolladı.

Günün rekoru Cizre’de: 49.1 derece

Afrika sıcaklarının etkisini sürdürdüğü yurt genelinde dün günün en yüksek sıcaklığı 49.1 dereceyle Şırnak’ın Cizre ilçesinde ölçüldü.