Sakarya’da 4 katlı apartman tahliye edildi

Serdivan’da 4 Katlı Bir Bina Çökme Tehlikesiyle Karşı Karşıya!

Serdivan İlçesi 32 Evler Mahallesi’nde bulunan 825. Sokak’ta yer alan 3 yıllık 4 katlı bir binanın kolonlarından gelen çatırtı sesleri, bölge sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Yeni başlanan bir inşaatın temel kazısı sırasında, hemen yanındaki 8 dairenin bulunduğu binadan gelen sesler, çevre halkını endişelendirdi.

Olayı fark eden vatandaşlar durumu hemen yetkililere bildirdi. Serdivan Belediyesi, AFAD, itfaiye, polis ve Adapazarı Gaz Dağıtım (AGDAŞ) ekipleri olay yerine sevk edilerek güvenlik önlemleri alındı.

Binada Çökme Riski Belirlendi

Yapılan ilk incelemeler sonucunda, yeni inşa edilen binanın istinat duvarının altının boş olduğu ve bu durumun 4 katlı binada kayma ve çökme riski yarattığı belirlendi. Çatlaklar oluşan binanın elektrik, su ve doğalgazı kesildi. Çökme riski bulunan binada yaşayan yaklaşık 45 kişi, zabıta ekiplerinin anonslarıyla gece saatlerinde tahliye edildi.

“Deprem Bölgesi Sakarya’da Yaşananlar”

Bina sakinlerinden İsmail Uzun, 2 ay önce bina önünde temel çalışması yapıldığını ve bu çalışmanın ardından binanın altında toprak kayması yaşandığını dile getirdi. Uzun, belediye ekiplerini bu durumdan haberdar ettiklerini ancak mağduriyetlerinin giderilmediğini belirtti. Benzer şekilde Sevinç Çamlıbel de yaşanan soruna tepki göstererek, deprem bölgesi olan Sakarya’da nasıl böyle bir durumun yaşandığını sorguladı.

“Mağdurlar Geçici Olarak Misafir Edilecek”

Serdivan Belediyesi, mağdur vatandaşların geçici olarak misafir edileceğini duyurdu. Belediye yetkilileri, sorunun çözümü için teknik çalışmaların başlatılacağını ve benzer risklerin önlenmesi adına sürecin titizlikle takip edileceğini belirtti.

Related Posts

Srebrenitsa Katliamı’nın 30. yılı… Özgür Özel: ‘Unutmayacağız çünkü unutulan soykırım tekrarlanır’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bosna Hersek’in ilk cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in “…Ve her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır” sözlerini alıntılayarak “30 yıl önce bugün, Avrupa’nın ortasında, dünyanın gözü önünde gerçekleşen Srebrenitsa soykırımında öldürülen kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Sebep olanları, göz yumanları lanetliyorum. Unutmayacağız. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır” dedi.

Van Gölü çekildi: İki mahalle arası mesafe karadan 1 kilometreye düştü

İklim değişikliğine bağlı kuraklık nedeniyle 3 bin 712 kilometrekarelik alanıyla dünyanın en büyük sodalı gölü, Türkiye’nin ise en büyük gölü olma özelliğine sahip Van Gölü, alan kaybetmeye devam ediyor. Dalış turizmi için de büyük önem taşıyan …

AKP’den seçilen Mesudiye Belediye Başkanı Cengiz Koçyiğit’e cinsel saldırı suçundan hapis cezası

AKP’den seçilen Mesudiye Belediye Başkanı Cengiz Koçyiğit’e cinsel saldırı suçundan hapis cezası

İsrail ordusu Gazze’de yardım bekleyenlere savaş gemileriyle ateş açtığını itiraf etti

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki insani yardım dağıtım merkezlerine yardım almaya giden Filistinlilere “birkaç kez” ateş açtıklarını itiraf etti. Katil İsrail ordusu, ateş açma amaçlarının yardım dağıtım saatleri dışında Filistinlileri uzaklaştırmak olduğunu ileri sürdü.

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Apple’ın Operasyon Direktörü Jeff Williams, 27 yılın ardından emekli oluyor

William’ın uzun süredir Tim Cook’un yerine şirketin bir sonraki CEO’su olmak için önde gelen adaylardan biri olarak görüldüğü kaydedildi