Open AI CEO’su Altman: ChatGPT tüm hayatınızı hatırlayacak

Altman: ChatGPT Hayatınızdaki Her Şeyi Bilip Hatırlayan Bir Model Olacak

Etkinlikte bir katılımcının, ChatGPT’nin gelecekte nasıl daha kişisel hale gelebileceğini sorması üzerine Altman, nihai hedeflerinin “hayatınızdaki her şeyi bilen ve hatırlayan bir model” olduğunu söyledi

“TÜM HAYATINIZ MODELİN İÇİNDE”

Techcrunch’un haberine göre Altman bu vizyonu şu sözlerle açıkladı: “Trilyonlarca token’lık bağlam kapasitesine sahip çok küçük bir akıl yürütme modeli hayal edin. Bu modele hayatınızın tamamını yüklüyorsunuz. Hayatınızdaki her konuşma, okuduğunuz her kitap, her e-posta, baktığınız her şey orada. Üstelik diğer veri kaynaklarınızla da bağlantılı. Ve hayatınız bu bağlamın içine sürekli olarak ekleniyor.” Altman ayrıca, bu sistemin yalnızca bireyler için değil, şirketler için de geçerli olacağını söyledi: “Şirketinizin tüm verileri için de aynı şeyi yapabilirsiniz.”

GENÇLER CHATGPT’Yİ HAYAT REHBERİ GİBİ KULLANIYOR

Altman’ın açıklamaları, genç kuşakların yapay zekâyı nasıl benimsediğini de gözler önüne serdi. Üniversite öğrencilerinin ChatGPT’yi bir işletim sistemi gibi kullandığını belirten Altman, bu kullanıcıların dosya yüklediklerini, veri kaynaklarını bağladıklarını ve bu verilerle karmaşık istemlerde bulunduklarını söyledi.

Altman’a göre bu kullanıcılar, hayatlarında önemli kararları bile ChatGPT’ye danışmadan almıyor. “Kaba bir genelleme yapmak gerekirse; yaşlılar ChatGPT’yi Google yerine kullanıyor. 20’li ve 30’lu yaşlardakiler ise bir hayat danışmanı gibi yaklaşıyor.”

MÜKEMMEL BİR GELECEK Mİ?

Altman’ın çizdiği tablo heyecan verici: Aracınızın bakımını otomatik planlayan, düğün seyahatinizi organize eden, sevdiğiniz kitap serisinin bir sonraki cildini önceden sipariş eden bir yapay zekâ asistanı.

Ancak bu kadar kapsamlı ve kişisel veriye sahip bir sistemin bir büyük teknoloji şirketi tarafından kontrol edilmesi, birçok kişiyi tedirgin ediyor. Google’ın zamanında benimsediği “kötü olma” mottosuna rağmen tekelleşme ve rekabet yasalarını ihlal etmekten ABD’de suçlu bulunması, teknoloji devlerinin her zaman güvenilir davranmadığını gösteriyor.

Yapay zekâ modelleri zaman zaman politik etkilere açık olabiliyor. Çinli sohbet botlarının hükümet sansürüne uyması ya da xAI’ın “Grok” adlı botunun ilgisiz sorulara “beyaz soykırımı” gibi tartışmalı cevaplar vermesi, bu sistemlerin bilinçli olarak yönlendirildiğine dair şüpheleri artırıyor.

Geçtiğimiz ay ise ChatGPT’nin fazla “uysal” hale gelmesi ve kullanıcıların tehlikeli fikirlerine bile destek vermesi gündem olmuştu. Altman bu duruma müdahale ettiklerini ve sorunun çözüldüğünü duyurmuştu.

Related Posts

Düşürülmesi neredeyse imkansız olan 5 ölümcül savaş uçağı

Modern hava muharebeleri, artık sadece hız ve manevra kabiliyetinden ibaret değil. Günümüzün en gelişmiş savaş uçakları, hayatta kalabilmek için görünmezlik (stealth) teknolojisini, gelişmiş sensör füzyonunu, elektronik harp yeteneklerini ve saf gücü tek bir potada eritiyor.

Yapay zeka ile beraber geleceğimizi şekillendirmek için, 1940’lardaki bir tasarıma bakmamız gerekebilir…

Amerikalı mühendis Vannevar Bush’un 1945’te hayal ettiği ama hiçbir zaman gerçeğe dönüşmeyen “memex” adlı cihaz, bilgiyle ilişki kurma biçimimizi yeniden düşünmemiz gerektiğini hatırlatıyor.

2027’de Enerji Devrimi Kapıda: Nükleer Füzyonla Sınırsız ve Temiz Enerji Mümkün Olacak!

Dünya enerji sektöründe çığır açacak gelişmeler yaşanıyor. Bilim insanları ve teknoloji şirketleri, uzun yıllardır hayalini kurdukları nükleer füzyon teknolojisini gerçeğe dönüştürmek için hızla ilerliyor. Özellikle Amerikan merkezli Commonwealth Fusion Systems (CFS), nükleer füzyonda devrim yaratacak bir tokamak reaktörü geliştirmek üzere önemli bir aşamaya geldi.

7 kilogramlık ekran kartı 20 milyon liraya satılacak

Bu ekran kartının değeri bazı lüks otomobilleri solluyor, üstelik onu taşımak için kol gücü de gerekebilir! ASUS’un tanıttığı yeni model, alıştığımız donanım tanımlarını yerle bir ediyor. RTX 5090 ROG Astral Real Gold Edition, sadece performans değil, gösterişte de zirveye oynadı.

CapCut 6.6.0 bomba gibi geldi: Profesyonel kalite, ücretsiz kullanım

Bytedance tarafından geliştirilen popüler video düzenleme uygulaması CapCut, 6.6.0 sürümüyle kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Hem mobil cihazlarda hem de Windows işletim sisteminde çalışan bu yazılım, çok katmanlı zaman çizelgesi, ana …

Galaksimiz boşlukta yüzüyor olabilir mi?

Bilim insanları, Samanyolu Galaksisi’nin dev bir “kozmik boşluk” içinde yer aldığını öne süren dikkat çekici bir teori üzerinde çalışıyor. Bu teori doğruysa, evrenin genişleme hızıyla ilgili yıllardır çözülemeyen gizemli bir çelişki olan “Hubble gerilimi” sonunda açıklanabilir.