Miraç Kandili Mesajı: Birlik ve Kardeşlik Vurgusu

Denizli İl Müftüsü: Miraç Kandili’nin Önemi ve Mesajı

Denizli İl Müftüsü Abdullah Pamuk, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Basiretsizlerden, vicdansızlardan, zalimlerden yana asla taraf olmayalım. Kudüs’ü ve İslam beldelerini işgale yeltenenlere, ıslah adı altında yeryüzünü ifsat edenlere fırsat vermemesi için bu gecede Cenab-ı Hakka yalvaralım” ifadelerine yer verdi.

Mesajında İslam dininde Hicri takvimi esas alan beş önemli geceye vurgu yapan Denizli İl Müftüsü Abdullah Pamuk, Recep ayının 27. gecesinin Miraç Kandili olarak kutlandığını ve bu yıl 26 Ocak Pazar gününe denk geldiğini belirtti. Miraç kelimesinin “merdiven”, “yükselecek yer”, “en yüksek makam” anlamlarına geldiğini aktaran Müftü Pamuk, bu kandil gecesinde Müslümanları ümmet olma bilinciyle bir araya gelmeye çağırdı.

Aynı zamanda Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne, Gazze’ye, Doğu Türkistan’a ve dünyanın çeşitli yerlerinde zulme uğrayan Müslüman kardeşlerimize destek olmak gerektiğini vurgulayan Müftü Pamuk, tüm İslam aleminin Miraç Gecesini tebrik ederek, barış, huzur ve birlik içinde yaşanacak bir dünyanın duasını yaptı. – DENİZLİ

Related Posts

13 milyon kişinin hayatı kilitlendi: Hatlar tamamen çöktü

ABD’de 13 milyon kişinin yaşadığı Pensilvanya eyaletinde kritik bir kesinti yaşandı. Eyalet genelinde 911 acil yardım hattı hizmet dışı kaldı.

Müsavat Dervişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a: ‘Sen hala Kasımpaşa’da su sattığını mı sanıyorsun, aklını başına al’

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasına sert tepki gösterdi. “Sen hala Kasımpaşa’da su sattığını mı sanıyorsun? Aklını başına al” diye seslendi.

İstanbul’da alev alan hafif ticari araç küle döndü

İstanbul’da seyir halindeyken alev alan hafif ticari araç küle döndü.

Srebrenitsa Katliamı’nın 30. yılı… Özgür Özel: ‘Unutmayacağız çünkü unutulan soykırım tekrarlanır’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bosna Hersek’in ilk cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in “…Ve her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır” sözlerini alıntılayarak “30 yıl önce bugün, Avrupa’nın ortasında, dünyanın gözü önünde gerçekleşen Srebrenitsa soykırımında öldürülen kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Sebep olanları, göz yumanları lanetliyorum. Unutmayacağız. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır” dedi.

Van Gölü çekildi: İki mahalle arası mesafe karadan 1 kilometreye düştü

İklim değişikliğine bağlı kuraklık nedeniyle 3 bin 712 kilometrekarelik alanıyla dünyanın en büyük sodalı gölü, Türkiye’nin ise en büyük gölü olma özelliğine sahip Van Gölü, alan kaybetmeye devam ediyor. Dalış turizmi için de büyük önem taşıyan …

AKP’den seçilen Mesudiye Belediye Başkanı Cengiz Koçyiğit’e cinsel saldırı suçundan hapis cezası

AKP’den seçilen Mesudiye Belediye Başkanı Cengiz Koçyiğit’e cinsel saldırı suçundan hapis cezası