Su olmadan sindirim mümkün değildir. Su içtiğinizde, katıların sistem üzerinden sıkıntısız bir biçimde taşınmasına yardımcı olursunuz. Sulu kalırsanız yiyecekler daha süratli elimine edilir. Şayet yağlı ve şekerli eserler yerseniz, her vakit sade su için. İpucu, tuzlu ve nişastalı yiyecekler yerseniz yardımcı olur. Suyunuza biraz limon ekleyerek bedeninizdeki toksinleri atın.
BİRAZ ZENCEFİL EKLEYİN
Şişkinlik semptomlarını azaltan birkaç bitki vardır. Artık kramp ve gaz yok! Dolanımı güzelleştirmek için birkaç dilim zencefil ekleyin. Bitki zencefil içerdiğinden mide ağrısı ile savaşabilir. Zencefil çayı hazırlayın: Zencefili rendeleyin ve sıcak içeceğinize bir çay kaşığı ekleyin.
POTASYUM
Potasyum açısından varlıklı yiyeceklerle şişkinlik tedavi edilebilir. Potasyum organizmanın fazla su ve tuzdan kurtulmasına yardımcı olur. En yeterli potasyum kaynakları şunlardır: yapraklı yeşillikler, avokado, muz, portakal ve öteki birçok lezzetli meyve ve zerzevat.
LİF KAYNAĞI
Bağırsak hareketi çok kolay bir halde teşvik edilebilir: daha fazla meyve ve zerzevat yiyin zira yüksek oranda lif içerirler. Sebzeler ve meyveler kabızlıkla savaşır ve şişkinliği azaltır. Tohum, fındık, kepekli tahıllar ve yeşil yapraklı sebzeler yemenizi öneririz. Başka bir lif kaynağı ise baklagiller ve fasulye üzere eserlerdir.
SİNDİRİM ENZİMLERİ
Sindirim enzimleri, sindirim süreçlerinde çok değerli bir rol oynar. Yağ, karbonhidrat ve proteini parçalarlar. Gastrointestinal sorunlarınız varsa greyfurt, ananas ve papaya yiyin. Sorunu çözmek için, bedenin proteinleri sindirmesine yardımcı olacak proteaz enzimleri, karbonhidratları parçalamaktan sorumlu amilaz enzimleri ve yağları sindiren lipaz enzimleri içermelidir. Sindirim enzimi almanın diğer bir yolu da diyet destekleri almaktır.
MAGNEZYUM
Göbek şişkinliği bir formda ortadan kaldırılabilir. Magnezyumun tesirli bir element olduğu ve mide asidini nötralize edebildiği kanıtlanmıştır. Bu mineral bağırsakları rahatlatır ve hazımsızlığı azaltır. Gaz çıkarmak daha kolay hale gelir. Magnezyum balık, muz ve kinoada bulunur. Biraz kepekli tahıllar ve yeşil yapraklı sebzeler ekleyin.
OMEGA-3 YAĞLARI
Deniz eserleri seviyorsanız şanslısınız. Tertipli olarak somon tüketin. Başka balık çeşitlerini de dahil edin. Yağlı balıkların omega-3 yağ asitleri açısından varlıklı olduğu bilinmektedir. Deniz eserleri, iltihabı ve şişkinliği azaltabilen besinler içerir. Yiyecekler gastrointestinal rahatsızlığı yatıştırır ve sizi düzgünleştirir.
BİFİDOBAKTERİLER
Probiyotikler bifidobakterilerle doludur. Bifidobakteriler açısından güçlü yiyecekleri tüketirseniz, mide-bağırsak problemleri ve şişkinlik ve kramp üzere rahatsızlıkları neredeyse hiç yaşamazsınız. Probiyotikler sağlıklı bağışıklık sistemi için de gereklidir. Sade yoğurt ve bu tıp bakteri içeren öteki eserleri yiyin.