Meslek Yüksekokulları’nda yeni dönem

YÖK Başkanı Özvar: Meslek Yüksekokullarında Dijital Beceriler Ön Planda Olacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Meslek Yüksekokulları’nda dijital beceriler ve yeşil dönüşüm odaklı programların ön plana çıkacağını vurguladı. 2024 yılında yazılım, yapay zeka ve dijital teknolojiler gibi alanlarda 17 yeni ön lisans ve lisans programının açıldığını ve bu programların ülkenin dijital beceri açığını kapatmaya önemli katkılar sağladığını söyledi. Ayrıca sağlık, tarım ve siber güvenlik alanlarında da yeni programların açılacağını duyurdu.

Özvar, Meslek Yüksekokulları programlarının sektör ihtiyaçlarına yönelik olarak sürekli gözden geçirileceğini, bu süreçte sektör temsilcileriyle yakın iş birliği içinde çalışıldığını belirtti. Ayrıca, Meslek Yüksekokullarında kaliteyi artırmak amacıyla akreditasyon süreçlerinin başlatıldığını ifade etti.

YÖK Başkanı, Meslek Yüksekokulları yıllık incelemelerinde kalite standartlarına uymayan okullardan desteklerin geri çekileceğini vurguladı. Ayrıca, Meslek Yüksekokullarında öğretim üyesi sıkıntısı yaşanan derslerde, sektör çalışanlarının ders vermesini teşvik etmek için çalışmalar yapıldığını belirtti.

Related Posts

DEM Parti Eren Bülbül’ün annesini aradı

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, Kurban Bayramı vesilesiyle Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül’ü aradı.

İsrail’den Özgürlük Filosu’na ‘baskın’ tehdidi

İsrail medyası, İsrail güvenlik birimlerinin Özgürlük Filosu gemisinin Gazze’ye ulaşmasını engelleme kararı aldığını duyurdu.

Son dakika: İtirafçı Aziz İhsan Aktaş tahliye edildi

Son dakika haberii: İBB soruşturmalarında itirafçı olarak öne çıkan isim tahliye edildi

Pornhub, Fransa’ya tepki olarak yetişkin sitelerini askıya alıyor

Pornhub, Fransa’ya tepki olarak yetişkin sitelerini askıya alıyor

Fatih Altaylı: İBB operasyonunda “itirafçı” denilen kişilerin hepsinin AKP ile bir şekilde ilintisi olması ilginç!

Fatih Altaylı: İBB operasyonunda “itirafçı” denilen kişilerin hepsinin AKP ile bir şekilde ilintisi olması ilginç!

Elazığ’daki işçi dramına CHP’li vekilden tepki

Elazığ’ın Maden ilçesinde faaliyet gösteren Eti Gümüş fabrikasında çalışan işçiler, 8 aydır maaşlarını alamıyor. Bazıları işten çıkarıldı, bazıları ise zorunlu ücretsiz izne gönderildi. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, yaşananlara sert sözlerle tepki gösterdi.