Zeytin bahçesini sulama emeliyle açtığı sondaj kuyusundan siyah ve yanıcı hususa rastlayan, Türkiye Petrolleri Anonim Paydaşlığı (TPAO) Genel Müdürlüğünün incelemesi sonrası unsurun yüzde 6’sının kaliteli petrol olduğunu söyleyen arazi sahibi Mustafa Yüksel, “Çok heyecanlıyız. TPAO’ya 15 bin 154 hektarlık alan için 5 yıl müddetle petrol arama ruhsatı verildi. Çalışmaların kısa müddette başlayacağını düşünüyoruz” dedi.
PETROL ARAMA RUHSATI VERİLDİ
Enerji ve Alışılmış Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün petrol hakkına müteallik kararları, Resmi Gazete’nin sayısında yayımlandı. Buna nazaran, TPAO’ya Manisa’da karadaki 15 bin 154 hektarlık alan için 5 yıl mühletle petrol arama ruhsatı verildi. Arazi sahibi Mustafa Yüksel, alandaki çalışmaların kısa müddette başlayacağını düşündüklerini ve çok heyecanlı olduklarını belirtti.
BÜYÜK BİR HEYECAN VAR
Yüksel, “Zeytin ve badem bahçelerimizi sulamak gayesiyle açtığımız sondaj kuyusundan siyah bir unsura rastladık. Kokusu petrol üzereydi. Denememizde hususun yanıcı olduğunu fark ettik. TPAO yetkilileri husustan numune aldı ve bunun sonucunda unsurun yüzde 6’sının kaliteli petrol olduğu anlaşıldı.
TPAO’ya 5 yıl müddetle ruhsat verildi. Çalışmalarla ilgili süreçlerin devam ettiğini duyduk. En kısa vakitte çalışmaların başlayacağını düşünüyoruz. Biz çok heyecanlıyız. Bahçelerimizi sulama maksadıyla sondaj yaptığımız için su bulmayı bekledik. Siyah sıvı çıkınca karamsarlığa düştük zira petrol olduğunu anlamadık. Petrol olduğu anlaşıldığından ötürü büyük bir heyecan var. İnşallah çok hoş bir sonuç elde ederiz. Devletimiz, milletimiz için inşallah güzel olur” diye konuştu.