Küresel şirket krizle karşı karşıya: Hisse senedi değeri son bir yılda yüzde 22 geriledi

Samsung’un 90. Yaşındaki Yeniden Doğuşu

1938 yılında küçük bir genel mağaza olarak kurulan Samsung, 90. yaşına yaklaşırken, Finlandiyalı rakibi Nokia’nın bir zamanlar pazar liderliğini ele geçirdikten sonra atik teknoloji devinden, bugün köklü bir dönüşüm çağrısı yapan bir kuruluşa dönüştü. Akıllı telefonlardaki liderliği sürse de, şirket kendini zorluklar karşısında yeniden tanımlamak zorunda hissediyor.

Merkur.de’de yer alan habere göre, Tepe yönetiminde başlayan değişim rüzgarı, CEO Lee Jae-yong’un çalışanlarına yaptığı sert hatırlatma üzerine daha fazla dikkat çekti. Die Presse’in aktardığına göre, Lee, 1993’te ortaya koyduğu kalite odaklı bir vizyona atıfta bulunarak “Öncü kalmak istiyorsak kendimizi yeniden icat etmeliyiz” mesajını verdi.

Finansal açıdan halen güçlü olan Samsung, 2024’te gelirini 221 milyar dolara çıkarsa da, Apple ile küresel akıllı telefon liderliği mücadelesinde aynı seviyede rekabet ediyor.

Yeniliklere Açık Bir Yaklaşım

Uzmanlar, yapay zeka ve yeni nesil teknolojiler konusunda geri kalmalarının şirkette “aciliyet bilinci” yarattığını belirtiyor ve donanım üstünlüğüyle ilerleyen Samsung’un artık net bir stratejiyle bu alana odaklanması gerektiğini vurguluyor.

Yarı iletken bölümü de baskı altında. Rakip SK Hynix, Samsung’un gerisinde kalarak Nvidia’ya çip tedarikinde ön plana çıktı; Hynix, bu yılın ilk çeyreğinde kârını yüzde 158 artırdı. ABD’nin 2022’de yürürlüğe giren “Chips and Science Act” desteği ve Trump yönetiminin belirsizliği, sektör oyuncularını yeni dengelere hazırlamaya zorluyor.

Ekonomik olarak Güney Kore’nin önemli bir parçası olan Samsung, ülke GSYH’sinin yaklaşık yüzde 20’sini tek başına oluşturuyor.

Hisse senedi değeri son bir yılda yüzde 22 düşen Samsung, Mart ayında hayatını kaybeden tüketici elektroniği başkanı Han Jong-hee’nin ardından yönetimden yatırımcılardan özür diledi. Geçmişte Nokia’nın hızla gerilemesinin bir örneği olarak, uzmanlar Samsung’un yeni teknolojik dalgalara uyum sağlamaya tereddüt etmemesi gerektiğini belirtiyor.

Related Posts

Yapay zeka ile beraber geleceğimizi şekillendirmek için, 1940’lardaki bir tasarıma bakmamız gerekebilir…

Amerikalı mühendis Vannevar Bush’un 1945’te hayal ettiği ama hiçbir zaman gerçeğe dönüşmeyen “memex” adlı cihaz, bilgiyle ilişki kurma biçimimizi yeniden düşünmemiz gerektiğini hatırlatıyor.

2027’de Enerji Devrimi Kapıda: Nükleer Füzyonla Sınırsız ve Temiz Enerji Mümkün Olacak!

Dünya enerji sektöründe çığır açacak gelişmeler yaşanıyor. Bilim insanları ve teknoloji şirketleri, uzun yıllardır hayalini kurdukları nükleer füzyon teknolojisini gerçeğe dönüştürmek için hızla ilerliyor. Özellikle Amerikan merkezli Commonwealth Fusion Systems (CFS), nükleer füzyonda devrim yaratacak bir tokamak reaktörü geliştirmek üzere önemli bir aşamaya geldi.

7 kilogramlık ekran kartı 20 milyon liraya satılacak

Bu ekran kartının değeri bazı lüks otomobilleri solluyor, üstelik onu taşımak için kol gücü de gerekebilir! ASUS’un tanıttığı yeni model, alıştığımız donanım tanımlarını yerle bir ediyor. RTX 5090 ROG Astral Real Gold Edition, sadece performans değil, gösterişte de zirveye oynadı.

CapCut 6.6.0 bomba gibi geldi: Profesyonel kalite, ücretsiz kullanım

Bytedance tarafından geliştirilen popüler video düzenleme uygulaması CapCut, 6.6.0 sürümüyle kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Hem mobil cihazlarda hem de Windows işletim sisteminde çalışan bu yazılım, çok katmanlı zaman çizelgesi, ana …

Galaksimiz boşlukta yüzüyor olabilir mi?

Bilim insanları, Samanyolu Galaksisi’nin dev bir “kozmik boşluk” içinde yer aldığını öne süren dikkat çekici bir teori üzerinde çalışıyor. Bu teori doğruysa, evrenin genişleme hızıyla ilgili yıllardır çözülemeyen gizemli bir çelişki olan “Hubble gerilimi” sonunda açıklanabilir.

Türklere tek renk tarifesi tepki topladı: Otomotiv devinden açıklama

Tesla’nın Model Y’nin Türkiye’de sadece tek renk seçeneği ile satılması nedeniyle tepki yağdı. Konuya ilişkin Tesla açıklama yaptı.