Kurbanlıklarını satamayanlar için yeni uygulamayı Bakan Yumaklı duyurdu

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Kurbanlıklarını Satamayan Üreticilere Destek

Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde kurbanlıklarını satamayan üreticilere ilişkin olarak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan açıklama geldi. Yumaklı, yeni uygulamalarıyla ilgili detayları paylaştı.

Bakan Yumaklı, bu yıl başlatılan yeni uygulama kapsamında, karantina sebebiyle hayvanlarını satmak için kurban pazarlarına gönderemeyen üreticilerin destekleneceğini belirtti. Ellerindeki kurbanlıkların karantina süresinin bitmesi ve sağlıklı olması koşuluyla, Et ve Süt Kurumu olarak üreticilerden hayvanları satın alacaklarını açıkladı.

Yumaklı’nın açıklamasıyla birlikte, kurbanlık satamayan üreticilerin mağduriyetlerinin giderilmesi ve hayvanlarının değerlendirilmesi konusunda adımlar atılacağı belirtiliyor.

Related Posts

Tarife belirsizlikleri risk iştahını törpülüyor

Küresel piyasalarda, şirket bilançolarına ilişkin iyimserliklerle risk iştahı artarken, gümrük tarifelerine ilişkin belirsizliklerin devam etmesi bu risk iştahını törpülüyor.

Tekstilde kriz derinleşiyor: Konkordato başvuruları rekora ulaştı

Bu yılın ilk 7 ayında yaklaşık 300 tekstil ve hazır giyim firması konkordato ilan etti. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, yaşanan bu gelişmenin yalnızca konkordato ilan eden firmaları değil, tedarik zincirinde yer alan tüm şirketleri tehdit ettiğini vurguladı.

42 yıllık hastane devi iflasın pençesinde

1983’ten bu yana İstanbul’da hizmet veren özel Çevre Hastanesi, mali darboğaz nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu.

Kartlı ödemeler geçen yıla göre yüzde 51 arttı: 1,9 trilyon TL’yi aştı

Kartlı ödemeler geçen yıla göre yüzde 51 arttı: 1,9 trilyon TL’yi aştı

Dedik Köyü’nde Tarımsal Kalkınma

Dedik Köyü Kooperatifi, 11,5 milyon lira hibe ile modern tarım ekipmanları kazandı.

Assan Panel’in Yeni Tesisine Ziyaret

Bakan Norris ve Elçi Ertaş, Assan Panel’in Birleşik Krallık’taki yatırımını değerlendirdi.