Kulakta kalp atışı… Bu aslında 2 hastalığın belirtisi olabilir

Cerrah Anthony Youn: Nabzı Kulak Çınlaması Dikkat Edilmesi Gereken Bir Semptom Olabilir

Amerikalı cerrah Anthony Youn, bir TikTok videosunda yatarken duyulan donuk, ritmik sesin şah damarıyla bağlantılı olabileceğini açıklıyor. doctissimo’nun haberine göre Dr. Anthony Youn, bu tür semptomlar konusunda uyarıyor. “Yanınızda yatarken veya özellikle ayakta dururken kalbinizin atışını sürekli duyuyorsanız, bu nabızlı kulak çınlaması olabilir” diyen Youn, bu durumun genellikle zararsız olduğunu, örneğin aşırı kafein tüketiminin bir sonucu olabileceğini belirtiyor. Ancak, bazen daha ciddi sağlık sorunlarının belirtisi olabileceği için dikkatli olunması gerektiğini de vurguluyor.

Tümör Belirtisi de Olabilir

Cerrah Dr. Anthony Youn’a göre, kalbinizin atışını duyduğunuz nabızlı kulak çınlaması, yüksek tansiyon, ateroskleroz yani atardamarların sertleşmesi veya anormal kan damarı düğümlenmesinin bir belirtisi olabilir. Ayrıca, bu ses hipertiroidizm vakalarında da görülebilir. En ciddi durumlarda ise, baş veya boyunda (genellikle iyi huylu) bir tümörün varlığını işaret edebilir. Bu nedenle, belirtilerin devam etmesi durumunda bir uzmana başvurmak önemlidir.

Related Posts

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Diş Sıkma Gençlerde Daha Sık Görülüyor

Diş sıkma rahatsızlığı nedir, diş sıkma rahatsızlığının bir tedavisi var mı ? Uzmanlar, diş sıkma ve diş kapanış sorunları hakkında bilgi verdi.

Hareket Alzheimer ve Demans riskini azaltıyor! Hareketsizlik vücutta 7 hasara yol açıyor

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Bu belirtiler varsa migreniniz olabilir! İşte gözden kaçan 3 detay

Migren yüzünden sosyal yaşamınız kısıtlanıyorsa dikkat! Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Figen Şensoy, doğru tanı ve etkili tedaviyle migrenin nasıl kontrol altına alınabileceğini ve yaşam kalitesinin nasıl artırılabileceğini anlattı.

Kalp krizi geçirirken öksürmek sağlıklı mı?

Adana’da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağlar Emre Çağlıyan, kalp krizi geçirirken öksürmenin hayat kurtardığına yönelik halk arasındaki inanışın son dönemde sosyal medyada çokça yayıldığını, bu durumun insan hayatını olumsuz etkileyecek bir manipülasyon olduğunu söyledi.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir