Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro’dan, İsrail’e Gazze’deki gazetecilere saldırı tepkisi

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail’in Gazze’deki Gazetecilere Yaptığı Saldırıyı Kınadı

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail ordusunun Gazze’de El-Kuds el-Yevm televizyonuna ait canlı yayın aracına düzenlediği saldırıda 5 gazetecinin öldürülmesi nedeniyle İsrail’e tepki gösterdi.

Petro, sosyal medya platformundaki paylaşımında, İsrail’in El-Kuds el-Yevm (alqudstoday-tv) televizyonuna ait canlı yayın aracına yaptığı saldırının görüntülerine yer verdi.

İsrail askerlerinin, 5 gazetecinin ölümüyle sonuçlanan saldırısına tepki gösteren Petro, “Netanyahu’nun ordusu tarafından Gazze’de beş gazeteci daha öldürüldü.” ifadesini kullandı.

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı’nda El-Kuds el-Yevm (alqudstoday-tv) televizyonuna ait canlı yayın aracına bombalı saldırı düzenlediği belirtilmişti.

İsrail ordusunun, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda öldürülen gazeteci sayısı 201’e çıkmıştı. (AA)

Related Posts

Artık haftada 4 gün çalışacaklar! Uygulama başladı bile

Polonya’da haftalık 4 gün çalışma sistemi için hareket geçildi. Ülkede uygulamaya pilot olarak başladı.

Öğretmenler Bakanlık önünden Yusuf Tekin’e çağrı yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı önünde Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyesi eğitimciler tarafından yapılan açıklamada, “Sayın Bakan’ın eğitimin özelleşmesine ilişkin isteklerine karşılık alanda bekleyen yüz binlerce öğretmen bu özelleşme içinde bir yıl daha ucuz iş gücü olarak görülemez” denildi.

Özgür Özel’den ‘dokunulmazlık’ resti: ‘Beni de atsın hapse’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hakkında hazırlanan dokunulmazlık dosyasının TBMM’ye sunulmasına ilişkin “Bir ben kaldım, beni de atsın hapse. Biz demirden korksaydık, trene binmezdik. Bizim gündemimizde fezleke, dokunulmazlık yok” dedi.

CHP’li Başarır’dan, Bakan Tunç ve Yerlikaya’ya ‘gözaltı görüntüleri’ tepkisi: ‘Yazıklar olsun, sizin göreviniz Saray’ın İletişim Başkanı gibi davranmak değil!’

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyon sırasında çekilen görüntülerin basına servis edilmesine tepki göstererek, “Tamamen düzmece bir soruşturmayla Cumhuriyet Halk Partisi’ne bir soruşturma yapıyor. Utanmadan, sıkılmadan bu görüntüleri alıyorlar. Bugün medyaya servis ediyorlar. Adalet Bakanı’na da İçişleri Bakanı’na da söylüyorum: Yazıklar olsun. Sizin göreviniz bu değil. Sarayın İletişim Başkanı gibi davranmak değil” dedi.

Google Haritayla geçmişini buldu: Kaybolan çocuk, 25 yıl sonra geri geldi

Hindistan’da yaşanan olay Hollywood filmlerine konu oldu. 4 yaşında trene binip kaybolan çocuk, 25 yıl sonra google haritalar sayesinde geri döndü.

CHP lideri Özel, ‘rehin alma’ hikâyesi anlattı: Oğlunu göremezsin…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 100’üncü günü nedeniyle İstanbul Saraçhane’de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, İBB Spor Kulübü’nün başkanı Fatih Keleş’in gözaltı ve tutukluluk süreçlerini anlattı. Özel, Keleş’in iftiraya zorlandığını, sağlık sorunları yaşayan oğlunun “rehin” alındığını söyledi.