Kamu vakfında naylon fatura skandalı; Aile Bakanı’nın eşi ve MHP’li Semih Yalçın’ın oğlu istifa ettirildi!

Yunus Emre Vakfı’nda İstifalar: Naylon Fatura Skandalı

Yunus Emre Vakfı’nda yaşanan naylon fatura skandalı, Aile Bakanı Mahinur Göktaş’ın eşi ve MHP’li Semih Yalçın’ın oğlunun istifaları ile sonuçlandı. İddialara göre, her iki yöneticinin istifaları vakıf tarafından istendi.

Kamu vakfı Yunus Emre Vakfı’nda tabela şirketlerinden alınan naylon faturaların kesildiği ortaya çıkmıştı. Vergi müfettişlerince yapılan incelemede, bu skandalın detayları gün yüzüne çıktı.

Yunus Emre Vakfı Yöneticileri İstifa Etti

BirGün gazetesine göre, naylon fatura skandalının ardından vakıfta istifalar yaşandı. Başkan Yardımcıları Rahmi Göktaş ve Abdullah Kutalmış Yalçın geçtiğimiz hafta istifa ederek görevlerinden ayrıldı. İkilinin istifalarının istendiği iddia ediliyor.

Önemli İsimler İstifa Etti

Rahmi Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın eşidir. Abdullah Kutalmış Yalçın ise MHP’li Semih Yalçın’ın oğludur ve uzun süredir partisinde görev yapmaktadır.

Sahte Faturalar Ortaya Çıktı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı vergi müfettişlerinin incelemesinde, Rematek İnşaat Şirketi, Çelikkaya Organizasyon İnşaat, Ali Fide ve Evrim Cnc Makina gibi şirketlerin sahte fatura düzenlediği belirlendi.

Vakfın Başkanı ve Yönetimi

Yunus Emre Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanlığını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yürütmektedir. Heyette, çeşitli bakanlık temsilcileri ve bürokratlar yer almaktadır.

Related Posts

Gürcistan’da Türk vatandaşı silahlı saldırıda öldürüldü

Gürcistan’ın Batum şehrinde, bir restoranda oturan Türk vatandaşı Hakkı Tekin silahlı saldırıda öldürüldü.

Oltu’da Sel Felaketi: Bir Araç Suyun İçinde Sürüklendi

Erzurum’un Oltu ilçesinde yaşanan sağanak yağış, sel felaketine neden oldu. Bir otomobil sel sularına kapıldı, sürücü ve eşi son anda kurtarıldı. Eşinin halat yardımıyla kurtarılması dikkat çekti.

Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımına İki Yeni İmza

Hande Baladın ve Helin Kayıkçı, Fenerbahçe ile sözleşme imzaladı. Taraflar, başarı hedeflediklerini vurguladı.

Samsunspor Hollanda Kampında

Samsunspor, Arnhem’de yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor, yarın Westerlo ile maç yapacak.

Ankara’da Fırtına ve Sağanak Hayatı Vurdu

Başkentteki sağanak ve fırtına, su birikintilerine ve devrilen ağaçlara neden oldu.

Yunus Emre Vakfı Eski Başkanı Tutuklandı

Yunus Emre Vakfı’ndaki usulsüz işlemler nedeniyle eski başkan Şeref Ateş tutuklandı.