İzmir’de koruma altındaki alanlarda enerji projelerine ÇED onayı!

İzmir’de Çevre Dostu Enerji Projelerine Onay Çıktı

İzmir’in Karaburun ilçesinde, Grc Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından geliştirilen Emres Rüzgâr Enerji Santralı kapasite artışı projesine Çevresel Etki Değerlendirmesi’nden (ÇED) olumlu karar çıktı. Mordoğan Mahallesi Çatalkaya Mevkii’nde yapılacak olan bu projede, rüzgâr türbini sayısı üçten dörde çıkarılacak.

Öte yandan, Güzelbahçe ilçesinde İZAY Taahhüt İnşaat Limited Şirketi’nin yürüteceği jeotermal sondaj faaliyetleri için de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “ÇED gerekli değildir” kararı verildi. Yaka Mahallesi’nde, 2030 ada 75 parsel üzerinde planlanan sondaj faaliyetleri için başlangıçta sekiz sondaj noktası öngörülürken, kurumlardan alınan görüşler doğrultusunda bu sayı tek sondaj noktasına indirildi. İZAY Taahhüt, bu bölgede jeotermal kaynak arayışına devam edecek.

Koruma altındaki alanlarda proje onayları

Bu projeler, bölgesel çevresel planlamalar çerçevesinde değerlendirildi. İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı ve İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı’na göre, projelerin gerçekleşeceği alanlar tarım arazisi olarak tescillenmişken, bazı bölümler “doğal ve ağaçlık karakteri korunacak alanlar” ve “orman alanı” olarak belirlenmiş. Ayrıca, jeotermal sondaj yapılacak alan Çamlı Baraj havzasına komşu konumda bulunuyor.

Kuantum bilgisayarlar tüm şifreleri kırabilir mi? – Prof. Zafer Gedik anlatıyor

Related Posts

13 milyon kişinin hayatı kilitlendi: Hatlar tamamen çöktü

ABD’de 13 milyon kişinin yaşadığı Pensilvanya eyaletinde kritik bir kesinti yaşandı. Eyalet genelinde 911 acil yardım hattı hizmet dışı kaldı.

Müsavat Dervişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a: ‘Sen hala Kasımpaşa’da su sattığını mı sanıyorsun, aklını başına al’

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasına sert tepki gösterdi. “Sen hala Kasımpaşa’da su sattığını mı sanıyorsun? Aklını başına al” diye seslendi.

İstanbul’da alev alan hafif ticari araç küle döndü

İstanbul’da seyir halindeyken alev alan hafif ticari araç küle döndü.

Srebrenitsa Katliamı’nın 30. yılı… Özgür Özel: ‘Unutmayacağız çünkü unutulan soykırım tekrarlanır’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bosna Hersek’in ilk cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in “…Ve her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır” sözlerini alıntılayarak “30 yıl önce bugün, Avrupa’nın ortasında, dünyanın gözü önünde gerçekleşen Srebrenitsa soykırımında öldürülen kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Sebep olanları, göz yumanları lanetliyorum. Unutmayacağız. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır” dedi.

Van Gölü çekildi: İki mahalle arası mesafe karadan 1 kilometreye düştü

İklim değişikliğine bağlı kuraklık nedeniyle 3 bin 712 kilometrekarelik alanıyla dünyanın en büyük sodalı gölü, Türkiye’nin ise en büyük gölü olma özelliğine sahip Van Gölü, alan kaybetmeye devam ediyor. Dalış turizmi için de büyük önem taşıyan …

AKP’den seçilen Mesudiye Belediye Başkanı Cengiz Koçyiğit’e cinsel saldırı suçundan hapis cezası

AKP’den seçilen Mesudiye Belediye Başkanı Cengiz Koçyiğit’e cinsel saldırı suçundan hapis cezası