İzmir’de Dinamik Şarjlı Elektrikli Otobüs dönemi başlıyor

İzmir’de Çevreci Elektrikli Otobüs Dönemi Başlıyor

İzmir’in troleybüs konusunda Türkiye’nin ilk kenti olduğunu belirten Başkan Tugay, çevreci ulaşım araçları olan troleybüslerin önemine vurgu yaparak, “2025 hedefimiz; şehrin karbon emisyonunu azaltmak, çevre sorunlarını çözmek ve İzmir’i geleceğe hazırlamak için büyük bir adım atmak olacak. İnanıyoruz ki, bunu başaracağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir ulaşım hedefleri doğrultusunda filosunu dinamik şarjlı elektrikli otobüsler ile güçlendirmeye hazırlanıyor. Bu yatırım için Fransız Societe Generale Bankası’ndan 80 milyon Euro’ya kadar kredi kullanılacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Fransız Societe Generale Bank Türkiye Müdürü Batu Çetin, kredi ön protokolünü Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle imzaladılar. Törene; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Fransız Societe Generale Bankası Ülke Müdürü Batu Çetin, Societe Generale Bankası Genel Müdürü Deniz Aydos, ESHOT Genel Müdürü Övünç Özgen ve diğer bürokratlar katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Bugün attığımız bu adım, İzmir’in geleceğini daha yaşanabilir hale getirecek projelerden sadece biri. Hep birlikte İzmir’i daha güzel bir geleceğe taşıyacağız” dedi.

Başkan Tugay: Toplu Ulaşım Altyapısını Modernleştireceğiz

Dinamik Şarjlı Elektrikli Otobüs Projesi’nin, başkanlıkları döneminde gerçekleştirdikleri önemli çalışmaların bir sonucu olduğunu belirten Başkan Tugay, “İzmir’in toplu ulaşım altyapısını modernleştirecek ve temiz bir geleceğe yönelik vizyonumuzun en önemli adımlarından biri olan Dinamik Şarjlı Elektrikli Otobüs Projesi, çevreci, sürdürülebilir ve yaşanabilir bir İzmir’in inşasında kararlılığımızı gösteriyor” şeklinde konuştu.

Başkan Tugay, bu projenin geçmişle gelecek arasında köprü görevi gördüğünü belirterek, “İzmir, ESHOT’un T’si ile troleybüs konusunda Türkiye’nin öncü şehirlerinden biridir. Troleybüs, İzmir’in geçmişinde önemli bir yere sahiptir ve çevre dostu bir ulaşım aracıdır. Gelecekte hafif raylı sistemler ve metrolar hedefleniyor olsa da, troleybüslerin de önemli bir yere sahip olduğunu göz ardı etmemeliyiz” dedi.

Related Posts

THY’den karar: Artık o bagajlar uçağa alınmayacak

Türk Hava Yolları (THY), Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) tavsiyesi doğrultusunda lityum bataryası çıkarılamayan akıllı bagajların uçakla taşınmasını yasakladı. Bu tür bagajlar artık ne kabin bagajı ne de kayıtlı bagaj olarak taşınamayacak.

İYİ Parti, Zafer Parti ve BTP’ye destek: ‘Bu tiyatro son bulsun’

Milli Yol Partisi (MYP) Genel Başkanı Remzi Çayır, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında 2. Çözüm Süreci ve çözüm komisyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

New York’ta gökdelene uzun namlulu silahla baskın: 6 ölü

ABD’nin New York kentindeki Manhattan bölgesinde bir gökdelene uzun namlulu silahla giren ve çelik yelek giydiği belirtilen saldırgan 1’i polis 4 kişiyi vurarak öldürdü. Saldırgan intihar etti.

New York’ta gökdelende silahlı saldırı: 6 ölü

New York’un en işlek bölgelerinden biri olan Midtown Manhattan’da bulunan 345 Park Avenue adresindeki gökdelende yaşanan silahlı saldırı şehri yasa boğdu. NYPD, saldırıda altı kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ölenler arasında bir NYPD memuru ile dört sivil yer alırken, saldırganın da olay yerinde intihar ettiği belirtildi. Saldırının nedeni henüz netleşmezken, federal ve yerel makamlar çok yönlü soruşturma başlattı.

Emre Fel Bafra’da Coşturdu

Emre Fel, Bafra’daki festivalde hayranlarıyla buluşarak unutulmaz anlar yaşattı.

Feyenoord – Fenerbahçe maçınının hakemi belli oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Fenerbahçe’nin Feyenoord ile oynayacağı karşılaşmayı İsveçli hakem Glenn Nyberg yönetecek.