İzmir iki önemli sergiye ev sahipliği yapıyor

İzmir’de Kültür Sanat Etkinlikleri Devam Ediyor

İZMİR (İGFA) – İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni yılı kültür sanat etkinlikleri ile karşılıyor. 3 Ocak-28 Şubat tarihleri arasında Sevgili Pinocchio Sergisi ve 10 Ocak 2025-31 Ocak tarihleri arasında ise 101. Yılında 101 Kadın Şiddete Hayır Diyor Uluslararası Resim Sergisi gerçekleştirilecek.

DÜNYANIN EN ÜNLÜ KUKLASI İZMİR’DE

Sevgili Pinocchio Sergisi, Konak Metro Sanat Galerisi’nde 3 Ocak Cuma günü saat 09.00’da ziyaretçilere açılacak. Serginin resmi açılışı ise 10 Ocak günü saat 19.00’da yapılacak. Sergi, İtalya Müzeler Müdürlüğü tarafından düzenlenmiş olup dünyanın en tanınmış kuklası olan Pinocchio’yu İzmirlilerle buluşturacak. Sergi, 28 Şubat tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

“101 KADIN ŞİDDETE HAYIR DİYOR”

101. Yılında 101 Kadın Şiddete Hayır Diyor Uluslararası Resim Sergisi ise 10 Ocak-31 Ocak tarihleri arasında Tarihi Bıçakçı Han’da gerçekleşecek. Sevgi Çemberi Derneği’nin düzenlediği sergi, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadeleyi amaçlayarak toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin azaltılmasına yönelik farkındalık yaratmayı hedefliyor. Sergiye 10 Ocak Cuma günü saat 14.00’te düzenlenecek olan açılışa birçok önemli isim katılacak. Sergi, hafta içi 09.30-17.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Related Posts

Srebrenitsa Katliamı’nın 30. yılı… Özgür Özel: ‘Unutmayacağız çünkü unutulan soykırım tekrarlanır’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bosna Hersek’in ilk cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in “…Ve her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır” sözlerini alıntılayarak “30 yıl önce bugün, Avrupa’nın ortasında, dünyanın gözü önünde gerçekleşen Srebrenitsa soykırımında öldürülen kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Sebep olanları, göz yumanları lanetliyorum. Unutmayacağız. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır” dedi.

Van Gölü çekildi: İki mahalle arası mesafe karadan 1 kilometreye düştü

İklim değişikliğine bağlı kuraklık nedeniyle 3 bin 712 kilometrekarelik alanıyla dünyanın en büyük sodalı gölü, Türkiye’nin ise en büyük gölü olma özelliğine sahip Van Gölü, alan kaybetmeye devam ediyor. Dalış turizmi için de büyük önem taşıyan …

AKP’den seçilen Mesudiye Belediye Başkanı Cengiz Koçyiğit’e cinsel saldırı suçundan hapis cezası

AKP’den seçilen Mesudiye Belediye Başkanı Cengiz Koçyiğit’e cinsel saldırı suçundan hapis cezası

İsrail ordusu Gazze’de yardım bekleyenlere savaş gemileriyle ateş açtığını itiraf etti

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki insani yardım dağıtım merkezlerine yardım almaya giden Filistinlilere “birkaç kez” ateş açtıklarını itiraf etti. Katil İsrail ordusu, ateş açma amaçlarının yardım dağıtım saatleri dışında Filistinlileri uzaklaştırmak olduğunu ileri sürdü.

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Apple’ın Operasyon Direktörü Jeff Williams, 27 yılın ardından emekli oluyor

William’ın uzun süredir Tim Cook’un yerine şirketin bir sonraki CEO’su olmak için önde gelen adaylardan biri olarak görüldüğü kaydedildi