Elazığ’daki işçi dramına CHP’li vekilden tepki

Madende Mahrumiyet: Eti Gümüş İşçileri Aylardır Maaş Alamıyor

Elazığ’ın Maden ilçesinde faaliyet gösteren Eti Gümüş fabrikasında çalışan yaklaşık 150 işçi, uzun süredir maaş alamamanın sıkıntısını yaşıyor. Bu işçiler arasından bazıları işten çıkarılırken, bir kısmı da zorunlu ücretsiz izne gönderildi.

İşçiler, haklarını alamamaktan ve muhatap bulamamaktan şikayetçi. İlk tepki CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’dan geldi. Erol, durumu sadece ekonomik bir kriz olarak değil, aynı zamanda hak gaspı ve insanlık onuruna saldırı olarak nitelendirdi.

“Bu Yalnızca İşçi Kıyımı Değil”

Erol’un ifadeleri şöyle:

“Elazığ Maden’de faaliyet gösteren SSS Yıldızlar Holding’e bağlı kurşun-çinko işletmesinde çalışan 150 işçimizin maaşları aylardır ödenmiyor. İşçiler, emeğinin karşılığını alamadığı gibi, işten çıkarılmalar ve ücretsiz izin dayatmaları ile susturulmaya çalışılıyor. Buradan açık ve net ifade ediyorum: Bu yalnızca bir işçi kıyımı değildir. Bu, alın terine, emeğe, hukuka ve insanca yaşama hakkına topyekun bir saldırıdır! Bu yaşananlar, 21. yüzyılda modern bir köleliktir. İşçiye maaş vermeyen, alın terini gasp eden bu holding, kimden güç alıyor? Bu rezaleti hangi siyasi iktidar himaye ediyor? Denetlemekle yükümlü olan Çalışma Bakanlığı nerede? Bu skandal karşısında AKP Milletvekilleri neden sessiz? Bilinmelidir ki, hiçbir emekçinin maaşı kader değildir. Hiçbir işçinin onuru, bir holdingin kâr hırsına kurban edilemez.”

“Gerekli Yasal ve İdari İşlemler Başlatılmalı”

Milletvekili Erol, hükümete şu taleplerde bulundu:

İşçilerin ödenmeyen maaşlarının derhal yatırılması, işten çıkarılan emekçilerin yeniden işe alınması, SSS Yıldızlar Holding hakkında gerekli yasal ve idari işlemlerin başlatılması gerekmektedir. Elazığ’da emeğin hakkını savunacak, işçinin sesi olacak bir milletvekili bulunmaktadır. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağım. Elazığ halkı bilmelidir ki, susmayacağız, unutturmayacağız ve hakkı yedirmeyeceğiz.

Related Posts

İsrail’den Özgürlük Filosu’na ‘baskın’ tehdidi

İsrail medyası, İsrail güvenlik birimlerinin Özgürlük Filosu gemisinin Gazze’ye ulaşmasını engelleme kararı aldığını duyurdu.

Son dakika: İtirafçı Aziz İhsan Aktaş tahliye edildi

Son dakika haberii: İBB soruşturmalarında itirafçı olarak öne çıkan isim tahliye edildi

Pornhub, Fransa’ya tepki olarak yetişkin sitelerini askıya alıyor

Pornhub, Fransa’ya tepki olarak yetişkin sitelerini askıya alıyor

Fatih Altaylı: İBB operasyonunda “itirafçı” denilen kişilerin hepsinin AKP ile bir şekilde ilintisi olması ilginç!

Fatih Altaylı: İBB operasyonunda “itirafçı” denilen kişilerin hepsinin AKP ile bir şekilde ilintisi olması ilginç!

SÖZCÜ yazdı, yasakçı rektör geri adım attı

Fırat Üniversitesi’nde ‘Çimlerde oturmak yasaktır’ levhaları SÖZCÜ’nün gündeme getirmesiyle kaldırıldı. Daha önce kişiye özel ilanlarla gündeme gelen Fırat Üniversitesi Rektörü Fahrettin Göktaş’ın kampüs içerisindeki yeşil alanlara astığı “Çimlerde oturmak, piknik yapmak yasaktır” levhaları, öğrenciler arasında büyük tepki yaratmıştı.

Cemil Tugay, Mansur Yavaş’ı ziyaret etti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı makamında ziyaret etti.