DİSKİ 8 ayda 79 bin 677 metre yeni içme suyu hattı döşedi

Diyarbakır’da DİSKİ’den Altyapı ve İçme Suyu Hatlarına Yatırım

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, su kaynaklarının azalması ve iklim değişikliği tehlikesine karşı kentte su tasarrufu bilincini artırmaya yönelik projelerle hizmet vermeye devam ediyor.

Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarında modernizasyon çalışmalarını sürdüren DİSKİ, kent genelinde içme suyu ve atık su hattı döşeme çalışmalarını da hızlandırdı. Kent merkezinde 26 bin 32 metre, kırsal ilçelerde ise 53 bin 645 metre içme suyu hattı döşendi. Ayrıca kent merkezinde 3 bin 650 metre atık su hattı yapılırken, 13 kırsal ilçede 12 bin 285 metre atık su hattı oluşturuldu. Böylece toplamda 79 bin 677 metre yeni içme suyu hattı ve 15 bin 935 metre yeni atık su hattı döşendi.

Köprülü Kavşaktaki Altyapı Sorunu Çözüldü

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa karayolundaki Kadın Doğum Hastanesi Köprülü Kavşak’ta yaşanan su birikimlerine neden olan altyapı sorununu çözüme kavuşturdu. Çalışma kapsamında bin 713 metre betonarme boru, 34 muayene bacası, 135 yağmur suyu ızgarası, bin 275 metre yağmursuyu bağlantısı ve 34 sfero döküm pik kapak yapıldı.

Mevcut Altyapıdaki Arızalar Onarıldı

Kent genelinde oluşan kanalizasyon ve içme suyu hatlarındaki arızalara hızlı müdahale edilerek toplamda 9 bin 486 metre içme suyu ve 4 bin 321 metre kanalizasyon arızası giderildi. Ayrıca 241 bin 613 metre kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi temizlendi.

Related Posts

Srebrenitsa Katliamı’nın 30. yılı… Özgür Özel: ‘Unutmayacağız çünkü unutulan soykırım tekrarlanır’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bosna Hersek’in ilk cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in “…Ve her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır” sözlerini alıntılayarak “30 yıl önce bugün, Avrupa’nın ortasında, dünyanın gözü önünde gerçekleşen Srebrenitsa soykırımında öldürülen kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Sebep olanları, göz yumanları lanetliyorum. Unutmayacağız. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır” dedi.

Van Gölü çekildi: İki mahalle arası mesafe karadan 1 kilometreye düştü

İklim değişikliğine bağlı kuraklık nedeniyle 3 bin 712 kilometrekarelik alanıyla dünyanın en büyük sodalı gölü, Türkiye’nin ise en büyük gölü olma özelliğine sahip Van Gölü, alan kaybetmeye devam ediyor. Dalış turizmi için de büyük önem taşıyan …

AKP’den seçilen Mesudiye Belediye Başkanı Cengiz Koçyiğit’e cinsel saldırı suçundan hapis cezası

AKP’den seçilen Mesudiye Belediye Başkanı Cengiz Koçyiğit’e cinsel saldırı suçundan hapis cezası

İsrail ordusu Gazze’de yardım bekleyenlere savaş gemileriyle ateş açtığını itiraf etti

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki insani yardım dağıtım merkezlerine yardım almaya giden Filistinlilere “birkaç kez” ateş açtıklarını itiraf etti. Katil İsrail ordusu, ateş açma amaçlarının yardım dağıtım saatleri dışında Filistinlileri uzaklaştırmak olduğunu ileri sürdü.

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Apple’ın Operasyon Direktörü Jeff Williams, 27 yılın ardından emekli oluyor

William’ın uzun süredir Tim Cook’un yerine şirketin bir sonraki CEO’su olmak için önde gelen adaylardan biri olarak görüldüğü kaydedildi