DEM Parti TBMM Grup Toplantısı

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları: Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da Kadınlar İçin Toplumsal Mücadele

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesel Demokratik Kadın Koalisyonu Kongresi

Geçtiğimiz hafta Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne bağlı Süleymaniye kentinde gerçekleşen Kongre’ye katıldıklarını belirten Hatimoğulları, 19 ülkeden kadın delegenin iştirak ettiği kongrede, kadın devrimi ve demokratik topluma doğru yol haritasının tartışıldığını vurguladı.

Hatimoğulları, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da devam eden savaş ve çatışmaların kadınlar üzerindeki etkilerini masaya yatırdıklarını, bölgede kadınların maruz kaldığı şiddet, zorunlu göçler, erkek egemen sistemin baskıcı yönlerini ele aldıklarını ifade etti.

Ayrıca, Suriye’deki Arap Alevi kadınların zor koşulları, Afgan kadınların özgürlük mücadelesi ve Rojavalı kadınların başarılı mücadelesi gibi konuların da önemli başlıklar arasında olduğunu belirtti.

Adalet ve Barış Çağrısı

Hatimoğulları, 21 Mayıs tarihinde yaşanan Çerkes Soykırımını hatırlatarak, uluslararası toplumu büyük acılarla yüzleşmeye davet etti. Çerkes dostlarının acılarını paylaştığını belirten Hatimoğulları, tüm kayıpların hüzünle anıldığı bu haftada, adaletin önemine vurgu yaptı.

Aynı zamanda, Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası kapsamında dünya genelinde yankı bulan adalet çağrılarına da dikkat çekti.

Demokratikleşme ve Barış Süreci

Hatimoğulları, “Asrın Çağrısı”nın tarihi bir dönüm noktası olduğunu ve PKK’nin açıkladığı kongre kararının yeni bir dönemi başlattığını belirtti. Türkiye’de demokratikleşme, Kürtlerin hakları ve hukuku ile barışın sağlanması için cesur adımlar atılması gerektiğinin altını çizdi.

Son olarak, Türkiye’nin yeni bir süreç inşa etmesi ve şiddetten uzak durarak barış ve demokrasi için adımlar atması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

ABD’li NYT’nin iddiasına göre İran’ı ‘yanlış hesap’ yaktı

İsrail’in saldırılarında çok sayıda İranlı üst düzey askeri isim de hayatını kaybederken Tahranlı yetkililerin yanlış hesap yaptığı öne sürüldü. Amerikan New York Times gazetesine göre Tahran, İsrail saldırısını bekliyordu, ancak bu kadar erken beklemiyordu. O yüzden de hazırlıksız yakalandı.

CHP Genel Başkanı Özel, LGS’ye girecek öğrencilere başarılar diledi

CHP Genel Başkanı Özel, LGS’ye girecek öğrencilere başarılar diledi

TBMM Başkanlık Divanı üyelikleri için yapılan seçime ilişkin karar Resmi Gazete’de

TBMM Başkanlık Divanı üyelikleri için yapılan seçime ilişkin karar Resmi Gazete’de

İran’dan nükleer uyarı: İsrail’in saldırılarının ardından korkutan sızıntı…

İran devlet televizyonuna konuşan Kemalvendi, ülkedeki nükleer tesislerin son durumu hakkında bilgi verdi. KİRLİLİK TESİSİN DIŞINA YAYILMADI İsrail’in yerin derinliklerine ulaşmak için Natanz tesisini birkaç kez füzelerle vurduğuna işaret eden …

BM Genel Kurulu, Gazze’de acil ateşkes ve insani yardım talep eden tasarıyı kabul etti

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, ABD’nin 4 Haziran’da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) Gazze’de ateşkes çağrısı içeren karar tasarısını veto etmesinin ardından, bugün yapılan oylamada aynı içerikteki tasarıyı 12’ye karşı 149 oyla kabul etti.

Bakanlıktan milyonlarca hastayı ilgilendiren ilaç ve rapor kararı

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, yenilenmesi gereken sağlık raporlarının sürelerinin uzatıldığını ve Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden “rapor yenileme” seçeneğinin aktif hale getirildiğini duyurdu.