Dedik Köyü’nde Tarımsal Kalkınma

Kütahya Dedik Köyü Kooperatifi’ne TKDK’dan 11,5 Milyon Lira Hibe Desteği

Kütahya’nın Dedik köyünde kurulan kooperatif, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan aldığı 11,5 milyon lira hibe desteği ile köylerine modern tarım makineleri kazandırdı.

Kent merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan 2023 yılında kurulan Dedik Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, 30 üyesi arasında 8 kadını da barındırıyor. Kooperatif, Türkiye ve Avrupa Birliği eş finansmanıyla yürütülen Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Mali Yardım Programı kapsamında TKDK’ye başvurarak tarımsal ekipman desteği almayı hedefledi.

TKDK, kooperatifin makine parkı projesini değerlendirdikten sonra proje bedelinin yüzde 70’lik kısmı olan 11,5 milyon lira hibe desteği sağladı. Bu destekle birlikte 2 tanker, 14 römork, 7 ekim makinesi, 4 ot toplama tırmığı, 3 ot ve çayır biçme makinesi, çapa makinesi, 4 kazayağı, 5 pulluk, 4 ilaçlama makinesi, 8 gübre serpme makinesi, 3 dip patlatan, rotovatör, 7 kültivatör, 3 tesviye bıçağı, traktör ön yükleyici, merdane ve biçer döver gibi ekipmanlar alındı.

Kooperatif üyeleri, yeni ekipmanlar sayesinde bölgedeki tarımsal üretimi artırarak ekonomiye daha fazla katkı sağlamayı amaçlıyor. Dedik köyü muhtarı ve kooperatifin yönetim kurulu üyesi Hüseyin Yeniadam, alınan ekipmanların köyün dışa bağımlılığını sona erdirdiğini belirtti.

Yeniadam, alınan makinelerin üyelere kiralama usulüyle kullanımının sağlandığını söyleyerek, “Ekipmanlarla üretimi kaliteli hale getirmek, daha fazla kazanç elde etmek, hayvancılığı ileriye taşımak, kendi yem, saman ve silajı üretmek ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz.” dedi.

Kadın yönetim kurulu üyesi Birgül Berber ise İzmir’den köye dönüş yaparak tarım ve hayvancılık faaliyetlerine katıldığını ve TKDK desteğiyle alınan yeni ekipmanlar aracılığıyla ülkenin üretimine katkıda bulunacaklarını dile getirdi.

Related Posts

Kartlı ödemeler geçen yıla göre yüzde 51 arttı: 1,9 trilyon TL’yi aştı

Kartlı ödemeler geçen yıla göre yüzde 51 arttı: 1,9 trilyon TL’yi aştı

Assan Panel’in Yeni Tesisine Ziyaret

Bakan Norris ve Elçi Ertaş, Assan Panel’in Birleşik Krallık’taki yatırımını değerlendirdi.

Bu da oldu! İcradan satılık ayçiçek yağı

Çorum’da borç nedeniyle haczedilen 7 binin üzerinde 5 litrelik ayçiçek yağı icradan satışa çıkarıldı.

Tuzla Köyü’ne Yangın Desteği

Yangında etkilenen Tuzla köyü üreticilerine 1 kamyon saman yardımı yapıldı.

Bakan açıkladı: 44.5 milyarlık kayıt dışı hasılat!

GİB, e-ticaret platformlarından yapılan satışlardan elde edilen gelirleri incelemeye aldı. Bu platformlar üzerinden gelir elde eden kişilerin mükellefiyet durumları ile bu uygulamalar üzerinden sağlanan hasılatın vergi beyanlarına yansıtılıp …

Türk Parasının Kıymetini Koruma Kanunu’nda Değişiklik

TBMM, Türk parasının korunmasına yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifini kabul etti.