CHP’li isimden AKP’yi kızdıracak açıklama!

Ankara’nın Sincan ile Etimesgut ilçelerinde yaşayan çok sayıda seçmenin bilgileri dışında AKP’ye üye yapıldığı öne sürüldü. Ünlü isimler de e-devlet hesaplarını kontrol ettiğinde AKP üyesi olarak göründüklerini duyurmuştu.

“AKP O BİLGİLERE NASIL ULAŞTI?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, üye yapılan yurttaşların bilgilerine nasıl ulaşıldığını sordu.

Çiftci şunları söyledi,

“Bizim de basından gördüğümüz basın mensuplarının aile bireylerinin, yakınlarının olduğu da açık olduğu şekilde yurttaşlarımızdan bize gelen şikayetler, bizim de aile bireylerimizden, çevremizden, eşimizden gördüğümüz kadarıyla AKP bir adım daha ileri götürerek bir hak gasbına daha imza attı. Burada altını çizmemiz gereken soru şu; AKP bu yurttaşların bu bilgilerini nereden buldu, bu yurttaşların bir siyasi partiye üye olmadığını nereden biliyor?

Buradan bütün AKP’ye sormak istiyorum; siz bu bilgileri nereden buluyorsunuz? Yurttaşlarımız kendi iradeleri dışında bir siyasi partiye üye yapılıyor. Hangi siyasi partiye üye yapılıyor? Önce seçimleri çalan, sonra adayımızın diplomasını çalan, sonra adayımızı çalan AKP şimdi de yurttaşlarımızı çalmaya başladı. Yurttaşlarımızın iradesini çalmaya başladı. Buradan sizlerin aracılığıyla öncelikle seslenmek istiyorum; haksız yere, lütfen bütün yurttaşlarımız e-Devlet’ten kayıtlarını kontrol etsinler. Kendi iradeleri dışında herhangi bir siyasi partiye üye yapılan yurttaşlarımız önce üyelikten istifa etsinler. Ardından da Türk Ceza Kanunu’nun kendilerine tanımış olduğu hakları kullansınlar ve bu kişiler hakkında yani iradeleri dışında üye yapılması halinde bu kişiler hakkında kişisel verilerin usulsüz bir şekilde ele geçirilmesi ve kullanılması ayrıca özel belgede sahtecilik suçlarından suç duyurusunda bulunmaya davet ediyorum bütün yurttaşlarımızı. Bu bir irade gasbıdır. Bu hukuken suç olan bir durumdur. O yüzden hep birlikte bütün yurttaşlarımızla duyarlı olacağız. Biz de CHP olarak bütün yurttaşlarımıza, elimizden geldiğince hakkı gasp edilen iradesi sakatlanan bütün yurttaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

“AKP YURTTAŞLARIMIZIN İRADESİNİ ÇALIYOR”

Çiftci, AKP Sincan İl Başkanı Mustafa Özcan’ın açıklamalarına da tepki göstererek şunları söyledi,

“Ben de basın mensuplarının yapmış olduğu haberlerden, gazetelerden, internet medyasından gördüğüm kadarıyla Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yöneticilerine bu soru sorulduğunda yöneticileri tatilde olduğunu söyleyerek dönünce bakacağını söylemiş. Ancak bu dönünce bakılacak bir konu değil. Bu yurttaşlarımızın anayasayla güvence altına alınan bir hakkının gasp edilmesidir. Ancak şaşırmıyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi az önce söylediğim gibi her şeyi gasp etmeye, her şeyi çalmaya alıştığı için bugün de yurttaşlarımızın iradesini, yurttaşlarımızı çalıyor. O yüzden bir siyasetçiye yakışmayan bir cümledir bu. Bir siyasetçinin kurmaması gereken bir cümledir. Kaldı ki zaten ülkenin bu kadar ekonomik zorluk içerisinde olduğunu göz göre göre ‘ben tatildeyim dönünce bakacağım’ gibi geniş ve rahat bir cevap verilmesinde hiçbir şekilde bir siyasetçiye de yakıştırmadığımı söylemek isterim.”

Related Posts

Öğretmenler Bakanlık önünden Yusuf Tekin’e çağrı yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı önünde Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyesi eğitimciler tarafından yapılan açıklamada, “Sayın Bakan’ın eğitimin özelleşmesine ilişkin isteklerine karşılık alanda bekleyen yüz binlerce öğretmen bu özelleşme içinde bir yıl daha ucuz iş gücü olarak görülemez” denildi.

Özgür Özel’den ‘dokunulmazlık’ resti: ‘Beni de atsın hapse’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hakkında hazırlanan dokunulmazlık dosyasının TBMM’ye sunulmasına ilişkin “Bir ben kaldım, beni de atsın hapse. Biz demirden korksaydık, trene binmezdik. Bizim gündemimizde fezleke, dokunulmazlık yok” dedi.

CHP’li Başarır’dan, Bakan Tunç ve Yerlikaya’ya ‘gözaltı görüntüleri’ tepkisi: ‘Yazıklar olsun, sizin göreviniz Saray’ın İletişim Başkanı gibi davranmak değil!’

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyon sırasında çekilen görüntülerin basına servis edilmesine tepki göstererek, “Tamamen düzmece bir soruşturmayla Cumhuriyet Halk Partisi’ne bir soruşturma yapıyor. Utanmadan, sıkılmadan bu görüntüleri alıyorlar. Bugün medyaya servis ediyorlar. Adalet Bakanı’na da İçişleri Bakanı’na da söylüyorum: Yazıklar olsun. Sizin göreviniz bu değil. Sarayın İletişim Başkanı gibi davranmak değil” dedi.

Google Haritayla geçmişini buldu: Kaybolan çocuk, 25 yıl sonra geri geldi

Hindistan’da yaşanan olay Hollywood filmlerine konu oldu. 4 yaşında trene binip kaybolan çocuk, 25 yıl sonra google haritalar sayesinde geri döndü.

CHP lideri Özel, ‘rehin alma’ hikâyesi anlattı: Oğlunu göremezsin…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 100’üncü günü nedeniyle İstanbul Saraçhane’de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, İBB Spor Kulübü’nün başkanı Fatih Keleş’in gözaltı ve tutukluluk süreçlerini anlattı. Özel, Keleş’in iftiraya zorlandığını, sağlık sorunları yaşayan oğlunun “rehin” alındığını söyledi.

O ülkede kadınlar da zorunlu askerlik yapacak

Danimarka, ordusunu güçlendirmek amacıyla kadınları da zorunlu askerlik kapsamına alıyor. 11 Haziran’da Danimarka Parlamentosu’nda kabul edilen yasa bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. Buna göre, 1 Temmuz 2025’ten itibaren 18 yaşına basan tüm kadınlar …