CHP’li isimden AKP’yi kızdıracak açıklama!

Ankara’nın Sincan ile Etimesgut ilçelerinde yaşayan çok sayıda seçmenin bilgileri dışında AKP’ye üye yapıldığı öne sürüldü. Ünlü isimler de e-devlet hesaplarını kontrol ettiğinde AKP üyesi olarak göründüklerini duyurmuştu.

“AKP O BİLGİLERE NASIL ULAŞTI?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, üye yapılan yurttaşların bilgilerine nasıl ulaşıldığını sordu.

Çiftci şunları söyledi,

“Bizim de basından gördüğümüz basın mensuplarının aile bireylerinin, yakınlarının olduğu da açık olduğu şekilde yurttaşlarımızdan bize gelen şikayetler, bizim de aile bireylerimizden, çevremizden, eşimizden gördüğümüz kadarıyla AKP bir adım daha ileri götürerek bir hak gasbına daha imza attı. Burada altını çizmemiz gereken soru şu; AKP bu yurttaşların bu bilgilerini nereden buldu, bu yurttaşların bir siyasi partiye üye olmadığını nereden biliyor?

Buradan bütün AKP’ye sormak istiyorum; siz bu bilgileri nereden buluyorsunuz? Yurttaşlarımız kendi iradeleri dışında bir siyasi partiye üye yapılıyor. Hangi siyasi partiye üye yapılıyor? Önce seçimleri çalan, sonra adayımızın diplomasını çalan, sonra adayımızı çalan AKP şimdi de yurttaşlarımızı çalmaya başladı. Yurttaşlarımızın iradesini çalmaya başladı. Buradan sizlerin aracılığıyla öncelikle seslenmek istiyorum; haksız yere, lütfen bütün yurttaşlarımız e-Devlet’ten kayıtlarını kontrol etsinler. Kendi iradeleri dışında herhangi bir siyasi partiye üye yapılan yurttaşlarımız önce üyelikten istifa etsinler. Ardından da Türk Ceza Kanunu’nun kendilerine tanımış olduğu hakları kullansınlar ve bu kişiler hakkında yani iradeleri dışında üye yapılması halinde bu kişiler hakkında kişisel verilerin usulsüz bir şekilde ele geçirilmesi ve kullanılması ayrıca özel belgede sahtecilik suçlarından suç duyurusunda bulunmaya davet ediyorum bütün yurttaşlarımızı. Bu bir irade gasbıdır. Bu hukuken suç olan bir durumdur. O yüzden hep birlikte bütün yurttaşlarımızla duyarlı olacağız. Biz de CHP olarak bütün yurttaşlarımıza, elimizden geldiğince hakkı gasp edilen iradesi sakatlanan bütün yurttaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

“AKP YURTTAŞLARIMIZIN İRADESİNİ ÇALIYOR”

Çiftci, AKP Sincan İl Başkanı Mustafa Özcan’ın açıklamalarına da tepki göstererek şunları söyledi,

“Ben de basın mensuplarının yapmış olduğu haberlerden, gazetelerden, internet medyasından gördüğüm kadarıyla Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yöneticilerine bu soru sorulduğunda yöneticileri tatilde olduğunu söyleyerek dönünce bakacağını söylemiş. Ancak bu dönünce bakılacak bir konu değil. Bu yurttaşlarımızın anayasayla güvence altına alınan bir hakkının gasp edilmesidir. Ancak şaşırmıyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi az önce söylediğim gibi her şeyi gasp etmeye, her şeyi çalmaya alıştığı için bugün de yurttaşlarımızın iradesini, yurttaşlarımızı çalıyor. O yüzden bir siyasetçiye yakışmayan bir cümledir bu. Bir siyasetçinin kurmaması gereken bir cümledir. Kaldı ki zaten ülkenin bu kadar ekonomik zorluk içerisinde olduğunu göz göre göre ‘ben tatildeyim dönünce bakacağım’ gibi geniş ve rahat bir cevap verilmesinde hiçbir şekilde bir siyasetçiye de yakıştırmadığımı söylemek isterim.”

Related Posts

Beşiktaş’ta iş yeri kurşunlayan 2 kişi yakalandı

Beşiktaş’ta bir iş yerinin kurşunlanmasına ilişkin gözaltına alınan 2 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

Zincir marketteki ambalaj hatası hayattan kopardı

ABD’nin Washington eyaletinde bir zincir marketteki ambalaj hatası, felakete yol açtı. Eşiyle 60’ıncı yıldönümünü kutlamaya hazırlanan kadın, yanlış ambalajlanmış bir kurabiye yüzünden hayatını kaybetti.

Özgür Özel’in Van’da kuyumcu esnafı ile diyaloğu gündem oldu: ‘Bu hesabı Trabzon’da, Adana’da, Trakya’da da yaptım…’

CHP lideri Özgür Özel, Van mitinginin ardından bir kuyumcuyu ziyaret etti. Emeklilerin AKP döneminde maaşlarından 5,5 çeyrek altını kaybettiklerini belirten Özel, “İnşallah iktidar değişince emeklide de asgari ücretlide de çiftçide de para bolaracak o zaman işler daha da iyi olacak” dedi.

Özgür Özel’den İTO’ya ziyaret: ‘Çalışma umutlarımızı pekiştiren çok fazla şeyin olduğunu karşılıklı teyit ettik’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İTO ziyareti sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Özel, “Çok verimli, kıymetli ve geleceğe dönük olarak birlikte çalışma umutlarımızı pekiştiren, her iki kurumun da sorunların tespitinde ortaklaştığı, çözüm önerileri konusunda birlikte konuşabileceği çok fazla şeyin olduğunu karşılıklı teyit ettik” dedi.

Ünlü bilim insanı tarihte bir ilki gerçekleştirdi: Altın tozundan çok daha değerli

Bilim insanı Mahesh Anand, altın tozundan daha değerli olarak tanımladığı ay taşı örneklerini Çin’den ödünç aldı. Yaklaşık 50 yıl sonra Dünya’ya getirilen ilk Ay taşı örnekleri Çin’den ödünç olarak İngiltere’ye ulaştı. Minik toz taneleri şu anda …

SON DAKİKA: Terör örgütü PKK kongresini topladığını duyurdu

SON DAKİKA:  Terörist başı Abdullah Öcalan’ın silah bırakma çağrısının ardından terör örgütü PKK kongresini toplandığını açıkladı. Kongre 5-7 Mayıs’ta yapıldı, fesih kararına dair açıklama yapılmadı.