CHP’li belediyenin “içki” kararına mahkemeden durdurma

Afyonkarahisar Belediyesi İçkili Yer Kararı Yürütmeyi Durduruldu

Afyonkarahisar İdare Mahkemesi, Afyonkarahisar Belediyesi Meclisi’nin ‘içkili yer bölgesi’ kararının yürütmesini durdurdu. Mahkeme kararında, meclis kararının alınması sırasında dikkat edilmeyen eksikliklerin bulunduğunu belirtti.

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Kasım 2024’te ‘içkili yer bölgesi’ konusunda karar almıştı. Belediye, belirlenen bölgelerin krokilerini çıkararak alkollü mekan ruhsatları da vermişti. Ancak AK Partili Belediye Meclis üyeleri, bu kararı mahkemeye taşıdı.

Mahkeme, mülki idare amirinin genel güvenlik ve asayiş konusundaki görüşünün yalnızca bir işletme için alındığını ve kararın tüm alan için bu görüş alınmadan verildiğini belirterek kararı durdurdu. Ayrıca içkili yer bölgesi olarak belirlenen alanın sınırlarının net olarak belirtilmediği, krokinin tasdik edilmediği ve bu durumun hukuki belirsizliğe yol açtığı vurgulandı.

Mahkeme, belediye meclisinin kararının hukuka aykırı olduğunu belirterek yürütmenin durdurulmasına hükmetti. Bu kararın ardından ruhsat alan işletmelerin durumu belirsizliğini koruyor.

Related Posts

Bakan Kurum, Bursa çarşı esnafını ziyaret etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bursa programı kapsamında Tarihi Hanlar ve Çarşılar Bölgesi’ni ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Diyanet’e pankartlı protesto: “Pedofiliye geçit yok!

6 yaşındaki çocuğun evlenebileceğini savunan ilahiyatçı Nureddin Yıldız’ı protesto eden Boğaziçi üniversitesi öğrencilerine destek vermek isteyen gençler Ankara’da Diyanet İşleri Başkanlığı’na pankart astı.

Trump Suudi Arabistan’da ikram edilen kahveyi içmedi

ABD Başkanı Donald Trump, 13-16 Mayıs tarihlerinde üç ülkeyi kapsayan Orta Doğu turunun ilk ayağı Suudi Arabistan’a geldi. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ABD Başkanı Trump’ı, başkent Riyad’daki Melik Halid Havalimanı’nda karşıladı. Ziyaret sırasında ABD Başkanı Trump’a yerel kahve ikram edildi. Kahveyi içmeyen Trump sosyal medyada dikkatleri üzerine çekmişti. Baharatlı bir Arap kahvesi olan Ghahwa, Suudi misafirperverliğinin temel unsurlarından biri olarak biliniyor.

Hindistan, Pakistan’a saldırılarını ‘geçici olarak durdurduğunu’ bildirdi

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Pakistan’a yönelik ‘Sindoor Operasyonu’nun geçici olarak durdurulduğunu duyurdu. Modi, operasyonların Pakistan’ın tutumuna göre yeniden başlatılabileceği mesajını verdi.

ABD’de göçmen protestosu

ABD’nin New Jersey eyaletinde, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesinin (ICE) yeni açılan merkezi önünde toplanan bir grup aktivist, tesisin kapatılması için protesto düzenledi.

ABD ve Hamas anlaştı, İsrail’in haberi yok! Türkiye’ye teşekkür mesajı geldi

Gazze’nin bağımsız profesyonel bir komite tarafından yönetilmesini sağlayacak bir anlaşmaya varmak için çaba sarf etmeye hazır oldukları belirtilen açıklamada, “Hamas, geçen süreç boyunca gösterdikleri çabalardan dolayı Katar Devleti ve Mısır Arap …