CHP’den “siyasal Alevi” söylemine tepki: Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılanları unutmadık

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’tan “Siyasal Alevicilik” Tepkisi

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “Siyasal Alevicilik” söylemlerine karşı çıkarak, “Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül veren Aleviler, Atatürk’ün ‘fikri hür, vicdanı hür’ mirasını savunan, laikliğe ve demokrasiye sahip çıkan onurlu yurttaşlardır. Bu nefretin diğer bir boyutunu da Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2023 genel seçimlerinde Cumhurbaşkanı olma ihtimalinden duyulan korkuda gördük. Seçim öncesinde ve hemen sonrasında yapılanları da unutmadık ” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, sosyal medya üzerinden “siyasal Alevi” ifadeleriyle Alevilerin hedef alınmasına tepki gösterdi.

“Siyasal Alevi” tabirinin sadece Alevilere değil, ülkenin birlikteliğine yapılan bir saldırı olduğunu belirten Kılıç’ın açıklaması şu şekilde:

“Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıları unutmadık”

“Tarih boyunca Aleviler, katliamlarla, sürgünlerle, baskılarla yıldırılmaya çalışıldı. Maraş’ta, Çorum’da, Sivas’ta yaşanan acılar hâlâ yüreklerimizde tazedir. Bu topraklarda eşit yurttaşlık isteyen, inancını özgürce yaşamak isteyen Aleviler, ne yazık ki sistematik bir ayrımcılığın hedefi oldu. Bu nefretin diğer bir boyutunu da Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2023 genel seçimlerinde Cumhurbaşkanı olma olasılığından duyulan endişede gördük. Seçim öncesinde ve hemen sonrasında yapılanları da unutmadık!

“Alevilerin sessiz kaldığı bir ülkede kimsenin özgürlüğü güven altında olamaz”

Aleviler, sadece mezhep üzerinden tanımlanamaz. Alevilik; mazlumun yanında olmak, haksızlığa karşı durmak, 72 millete aynı gözle bakmak, insanı odaklamak demektir. Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül veren Aleviler, Atatürk’ün ‘fikri hür, vicdanı hür’ mirasını savunan, laikliği ve demokrasiyi destekleyen onurlu yurttaşlardır. Bu duruşu mezhepçilikle lekelemeye çalışanlara cevabımız nettir: Biz buradayız, varız ve hiçbir ayrıştırıcı dil bizi mücadelemizden alıkoyamaz! Biz; ayrıştırıcı değil birleştirici, ötekileştirici değil kucaklayıcı bir dili savunmaya devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki, bu toprakların ruhu sevgi, hoşgörü, bir arada yaşama arzusudur. Aleviler, bu ülkenin yapıştırıcısıdır. Alevilerin sessiz kaldığı bir ülkede kimsenin özgürlüğü güven altında olamaz. Laikliğe, eşit yurttaşlığa ve kardeşliğe inanan herkesle birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu ülkeyi gericilik ve ayrıştırıcı dilinden kurtarmak bizim sorumluluğumuzdur!”

Related Posts

Srebrenitsa Katliamı’nın 30. yılı… Özgür Özel: ‘Unutmayacağız çünkü unutulan soykırım tekrarlanır’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bosna Hersek’in ilk cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in “…Ve her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır” sözlerini alıntılayarak “30 yıl önce bugün, Avrupa’nın ortasında, dünyanın gözü önünde gerçekleşen Srebrenitsa soykırımında öldürülen kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Sebep olanları, göz yumanları lanetliyorum. Unutmayacağız. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır” dedi.

Van Gölü çekildi: İki mahalle arası mesafe karadan 1 kilometreye düştü

İklim değişikliğine bağlı kuraklık nedeniyle 3 bin 712 kilometrekarelik alanıyla dünyanın en büyük sodalı gölü, Türkiye’nin ise en büyük gölü olma özelliğine sahip Van Gölü, alan kaybetmeye devam ediyor. Dalış turizmi için de büyük önem taşıyan …

AKP’den seçilen Mesudiye Belediye Başkanı Cengiz Koçyiğit’e cinsel saldırı suçundan hapis cezası

AKP’den seçilen Mesudiye Belediye Başkanı Cengiz Koçyiğit’e cinsel saldırı suçundan hapis cezası

İsrail ordusu Gazze’de yardım bekleyenlere savaş gemileriyle ateş açtığını itiraf etti

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki insani yardım dağıtım merkezlerine yardım almaya giden Filistinlilere “birkaç kez” ateş açtıklarını itiraf etti. Katil İsrail ordusu, ateş açma amaçlarının yardım dağıtım saatleri dışında Filistinlileri uzaklaştırmak olduğunu ileri sürdü.

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Apple’ın Operasyon Direktörü Jeff Williams, 27 yılın ardından emekli oluyor

William’ın uzun süredir Tim Cook’un yerine şirketin bir sonraki CEO’su olmak için önde gelen adaylardan biri olarak görüldüğü kaydedildi