Bakanlıktan 81 ile acil kodlu denetim yazısı: Bozcaada’da 36 otel mühürlendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, 81 il valiliğine turizm işletme belgesi almayan ve kayıtdışı faaliyet gösteren oteller için yazı gönderdi.

Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan imzası taşıyan yazıda, Turizmi Teşvik Kanunu’nun ilgili maddelerine aykırı faaliyet gösteren işletmelerin tespit edilerek gerekli işlemlerin yapılması istendi.

Kültür ve turizm il müdürlükleri de ilçelerde kaymakamlıklar ve belediyelere gönderdiği aynı yazı ile belirtilen şekildeki konaklama tesislerinin mühürlenmesi kararını bildirdi.

Bu kapsamda, eski Rum evleri, deniz ürünleri restoranları, Türkiye’nin en iyi korunmuş tarihi kalesi, bakir koyları, temiz ve buz gibi denizi yanında bir de İstanbul’a olan yakınlığı nedeniyle pek çok kişinin tercih nedeni olan turizm merkezi Bozcaada ilçesinde denetimler yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bozcaada Belediyesi’nin yaptığı denetimler sonucu evraklarındaki eksiklik sebebiyle faaliyet yapması mümkün olmayan, ada merkezi ve dışında bulunan 36 konaklama yerinin faaliyetleri durduruldu.

30-40 ODALI BÜYÜK İŞLETMELER DE VAR

Çanakkale Vali Yardımcısı Abdülkadir Duran, Bozcaada Kaymakamı Mehmet Halit Haydaroğlu, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Durmuş ve kurum yetkilileri mühürlenen yerleri kontrol etti. Mühürlenen tesisler arasında ada ölçeğinde oldukça büyük olan 30 ila 40 odalı büyük işletmeler de bulunuyor.

Konuya ilişkin Bozcaada Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ve Belediyemizin yaptığı denetimler sonucu evraklarındaki eksiklik sebebiyle faaliyet yapması mümkün olmayan, ada merkezi ve ada dışı dahil olmak üzere 36 işletme, 31 Ocak 2025 tarihinde mühürlendi. Bakanlığımız ve belediyemizin denetimleri sürmektedir. Eksikleri bulunan işletmelerin tespit edilmesi durumunda işletmelerin faaliyetleri durdurulacak ve kamuoyuyla da paylaşılacaktır. Faaliyeti durdurulan yerler, eksiklerini giderdiği takdirde mührün kaldırılması için Belediyemize yazılı müracaat edebilirler. Bunun için herhangi bir cezai işlem uygulanmayacaktır.” denildi.

Mührün izinsiz kaldırılması veya mühür varken faaliyete devam edilmesinin suç olduğu belirtilen açıklamada, “Böyle bir durumla karşılaşılması durumunda belediye, bakanlık, jandarma ve emniyet ayrı ayrı ceza kesmektedir. Mağduriyet yaşanmaması için işletmelerimizin eksik evraklarını tamamlamaları ve ilgili prosedürleri yerine getirmeleri önem arz etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Related Posts

Fenerbahçe’den bir transfer hamlesi daha: Gündemdeki isim Edson Alvarez

Fenerbahçe, Süper Lig’de yeni sezonun başlamasıyla birlikte transfer çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Gündemine Meksikalı orta saha oyuncusu Edson Alvarez’i alan Fenerbahçe, başarılı orta saha oyuncusuyla ilk teması kurdu.

Samsun’da CHP delege seçiminde kavga: İki kişi tutuklandı

Samsun’da CHP Atakum İlçe Başkanlığı’nca gerçekleştirilen delege seçiminde çıkan kavgada bir kişinin dövülmesiyle ilgili iki şüpheli tutuklandı.

AKP’de Özlem Çerçioğlu rahatsızlığı: Dikkat çeken üç kriter

Eski CHP’li Özlem Çerçioğlu, CHP’li Umut Yılmaz ve İYİ Partili Mustafa Kodal AKP’ye katıldı. Üç isim partiye transfer olmadan önce yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelirken bugün Türkiye Gazetesi’nin AKP’nin üç kriteriyle ilgili bir haber yayımlaması dikkat çekti.

Türkiye Kültür Yolu Festivali ile Erzurum marka şehir yolunda

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin yedi bölgesinde, yirmi şehirde gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin en eşsiz duraklarından biri olan Erzurum, dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarihle parlayacak.

Çocuk eşofmanında gizli tehlike! Raf ve depodaki tüm stoklar toplatılıyor

Ticaret Bakanlığı, “Alya” markalı çocuk eşofman takımında boğulma riski taşıyan kordon ipi tespit etti. Ürünün satışını yasakladı, raf ve depolardaki tüm stokların toplatılmasına karar verdi.

Balıkesir’deki 6.1’lik depremin bilançosu: 729 binada 1036 bağımsız bölüm ağır hasarlı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Balıkesir Sındırgı’da meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından hasar tespit çalışmalarının sonuçlarını paylaştı. Bakan Kurum, “Balıkesir ve Manisa’da toplam 729 binadaki bin 36 bağımsız bölüm ağır hasarlı veya yıkık olarak tespit edildi” dedi.