Bakan Tunç, İmamoğlu’na ‘yargı tacizi’ni yorumladı: Bir cumhuriyet başsavcısına ‘çürük zihinli’ dediğimizde yargı susacak mı?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na açılan ‘ahmak’ davası ve ‘bilirkişi’ davası gibi davalar hakkında değerlendirmede bulundu. Tunç, “Bir cumhuriyet başsavcısına ‘çürük zihinli’ dediğimizde yargı susacak mı? Soruşturmayla karşı karşıya kalınca ‘yargı tacizi’. Bizim maalesef hakaret siyaseti, sürekli karşı tarafı rencide edecek sözler, hakarete varan sözlerle yargının konusu olabilecek sözler sarfedildiğinde ‘yargı niye üzerime geliyor’ dendiğinde doğru olmaz” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy‘un programına katıldı. 

Bakan Tunç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na açılan davalar hakkında da konuştu. Tunç’un açıklaması şöyle:

“Adalet Bakanı olarak benim devam eden soruşturma ve davalarla ilgili olarak, siyasi davadır ya da değildir şeklinde yorum yapmam doğru olmaz. Herşey kamuoyunun gözü önünde cereyan ediyor. ‘Ahmaktır’ demek hakaret mi, değil mi? Bunu yargı takdir edecek. İlk derece kararını verdi şimdi istinaf sürecinde. Siz ‘bu dava gecikti, erken verildi’ diye ‘yargı tacizi’ derseniz bu olmaz. Yargı bağımsız ve tarafsız şekilde kararını verecek. Ordu’daki dava ile ilgili aynı şey söylenmişti. O davada Yargıtay’da. Sonraki ifadeleri, İstanbul Başsavcımızla ilgili ifadeleri var. Yargı hakaret mi değil mi, değerlendirecek.

Cumhuriyet başsavcısına ‘çürük zihinli’ dediğinizde bunun hakaret olup, olmadığını, suç teşkil edip etmeyeceğini herhalde yargı takdir edecektir. Sürekli yargıya yönelik buradan ifade edemeyeceğimiz hakaret içeren sözlerle sürekli gündemde kalmak gibi durum sözkonusu. Burada 16 milyon İstanbullunun sorumluluğunu taşımak gerekir. Bir cumhuriyet başsavcısına ‘çürük zihinli’ dediğimizde yargı susacak mı? Soruşturmayla karşı karşıya kalınca ‘yargı tacizi’.

YSK üyelerine söylediği söz yargı gündeminde. Sayın Özel’in ifadeleri. Bir gençlik kolu başkanının o sözler üzerine video yapması ve soruşturma açılması. Yargıya kimse hakaret edemez. Ben Adalet Bakanıyım ve HSK Başkanıyım. ‘Bu suç işlemiştir’ demiyorum. Suç olup, olmadığını, hakaret olup, olmadığını değerlendirecek olan yargıdır. Bunu şova dönüştürürseniz, herkes hukuka saygı duyacak. Yargı mensuplarına söylediği sözler kabul edilebilr değildir.

Bizim maalesef hakaret siyaseti, sürekli karşı tarafı rencide edecek sözler, hakarete varan sözlerle yargının konusu olabilecek sözler sarfedildiğinde ‘yargı niye üzerime geliyor’ dendiğinde doğru olmaz. Kimse yargıya parmak sallayamaz. Burası hukuk devleti. Kanunlarımız var. Herkes kendi görev alanında işini tam yapsa, özellikle icraatlarla görevde olsa. İcraatlarla görevde olmayınca işi böyle kapatmak sözkonusu oluyor.”


Baletler neden paytak yürür ve neden pointe çıkmaz?




Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | Erdoğan’dan Bahçeli’ye geçmiş olsun telefonu: Durumu gayet iyi

TIKLAYIN – Erdoğan’dan İmamoğlu’na: Bizim icraatımızın ulaştığı yerlere senin hayallerin bile ulaşamaz Ekrem!

TIKLAYIN | Osman Kavala’dan Ayşe Barım açıklaması

TIKLAYIN | 16 gündür aranıyordu; “Oflu Mert”in öldürülüp ormana gömüldüğü ortaya çıktı

TIKLAYIN | Colani: Türkiye’nin PKK varlığıyla ilgili büyük endişeleri var, Suriye’nin komşu ülkelere zarar veren bir alan olmayacağına dair söz verdik

TIKLAYIN | Türkiye’de ikâmet eden yabancıların sayısı açıklandı: Suriyeliler ve Afganlar kaçıncı sırada?

TIKLAYIN | Kandilli Rasathanesi adres verdi: İşte tsunami tehlikesi altındaki şehir!


Related Posts

New York’ta gökdelene uzun namlulu silahla baskın: 6 ölü

ABD’nin New York kentindeki Manhattan bölgesinde bir gökdelene uzun namlulu silahla giren ve çelik yelek giydiği belirtilen saldırgan 1’i polis 4 kişiyi vurarak öldürdü. Saldırgan intihar etti.

New York’ta gökdelende silahlı saldırı: 6 ölü

New York’un en işlek bölgelerinden biri olan Midtown Manhattan’da bulunan 345 Park Avenue adresindeki gökdelende yaşanan silahlı saldırı şehri yasa boğdu. NYPD, saldırıda altı kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ölenler arasında bir NYPD memuru ile dört sivil yer alırken, saldırganın da olay yerinde intihar ettiği belirtildi. Saldırının nedeni henüz netleşmezken, federal ve yerel makamlar çok yönlü soruşturma başlattı.

Emre Fel Bafra’da Coşturdu

Emre Fel, Bafra’daki festivalde hayranlarıyla buluşarak unutulmaz anlar yaşattı.

Feyenoord – Fenerbahçe maçınının hakemi belli oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Fenerbahçe’nin Feyenoord ile oynayacağı karşılaşmayı İsveçli hakem Glenn Nyberg yönetecek.

MHP’li Semih Yalçın’dan CHP’ye tepki: Milletin acılarını, afetin zahmetlerini paylaşacağınıza, neden hep ayrı baş çekiyorsunuz?

MHP’li Semih Yalçın’dan CHP’ye tepki: Milletin acılarını, afetin zahmetlerini paylaşacağınıza, neden hep ayrı baş çekiyorsunuz?

Özel’den Anıtkabir’de diz çöken Belçikalı bakana mektup

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Atatürk mozolesi önünde diz çöken Belçika Savunma Bakanı Theo Francken’e mektup yolladı.