AKP’li isimden bakana sert tepki: ‘Ağır bir yük’

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u Yangın Faciası Sonrası Sert Bir Dille Eleştirdi

Eski AK Parti milletvekili Şamil Tayyar, Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasıyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u sert bir şekilde eleştirdi. Tayyar, Bakan Ersoy’un, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve otel sahibi Halit Ergül tarafından yalanlandığını belirtti.

Yangın faciasında hayatını kaybeden 78 kişinin ardından ortaya çıkan “Yetki ve Denetim” tartışmasıyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sorumluluk almaması AK Parti’den de tepki çekti. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabı üzerinden tepkisini dile getirerek, Bakan Ersoy’un herkesi suçladığını ifade etti. Tayyar şu sözleri kullandı:

  • Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, katıldığı bir TV yayınında tesislerin denetim yetkisinin bakanlıkta olduğu halde, kendisinden başka herkesi suçladı. Bu durum, AK Parti iktidarının alışık olmadığı bir süreci başlattı.
  • Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, valilik emrindeki bir bürokrat olarak, Bakan Ersoy’un iddialarını yalanladı. Denetim yetkisinin Turizm Bakanlığı’nda olduğunu belirterek, bu açıklamaların vali bilgisi olmadan yapılamayacağını söyledi.
  • Otel sahibi Halit Ergül de turizm bakanlığı tarafından oteline yapılan denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunarak, yangın önlemleriyle ilgili eksiklik bulunmadığını belirtti.
  • Bakanın, her bürokratın işlemini bilemeyebileceğini söyleyen Tayyar, dürüst olması halinde masumiyetine inanabileceğini ifade etti.

Yangın faciasında gerçeğe ulaşmak yerine karartmayı tercih eden Turizm Bakanı’nın artık AK Parti için ağır bir yük olduğunu belirten Tayyar, skandalın üstünü kapatmanın doğru olmadığını vurguladı.

Related Posts

Babasına ait bahçede kaçak kazı yapan şüpheli yakalandı

Eskişehir’de jandarma ekiplerinin çalışmaları sonucunda, bababasına ait bahçede kaçak kazı yaptığı belirlenen şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı.

Bolton – S. Wednesday maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? (İngiltere Lig Kupası)

İngiltere Lig Kupası’nda 1. eleme turu heyecanı başlıyor. Bolton, Wednesday’ı konuk ediyor. Mücadelenin ekranlara geleceği kanal ve başlangıç saati futbolseverler tarafından araştırılıyor. Peki Bolton – S. Wednesday maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte, mücadeleye ilişkin bilgiler…

İş insanını kaçırıp 2 gün boyunca işkence ettiler

Türkmenistan uyruklu turizmci A.S. (35), 16 bin dolar borcu olduğu iddiasıyla kaçırılarak 2 gün boyunca rehin tutuldu. Polis operasyonuyla kurtarılan A.S., öldürülme korkusu yaşadığını söyledi.

Buca yangını kontrol altında

İzmir Buca’da çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Maden talanına Atatürk kalkanı

Cengiz Holding, Türkiye’nin meyve-sebze deposu Alpagut’ta siyanürlü altın aramak için onay aldı. Halkı madene ikna için Atatürk’lü broşürler bastırdı. Ulu Önder’in sözlerini kullanıp talan projesini ve siyanürü savundu. Ancak vatandaşın yanıtı sert oldu: Suyumuz ve toprağımızdan asla vazgeçmeyeceğiz.

Son dakika Çanakkale’de deprem mi oldu? Az önce deprem Çanakkale’de nerede oldu? Çanakkale deprem Kandilli ve AFAD son depremler listesi 12 Ağustos 2025

Son dakika Çanakkale deprem haberleri..Çanakkale’de deprem mi oldu? Az önce deprem Çanakkale’de nerede oldu? Çanakkale Kandilli ve AFAD son depremler.. 12 Ağustos 2025 Çanakkale deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu Çanakkale’de? Çanakkale son deprem büyüklüğü ne kadar? Çanakkale’de ve Çanakkale yakınındaki depremler nelerdir? Çanakkale’de anlık deprem mi oldu? Son dakika Çanakkale canlı deprem haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD Çanakkale deprem haberleri.. Çanakkale’de hangi ilçelerde deprem oldu ve hangi ilçelerde en çok hissedildi? Bugün Çanakkale’de deprem mi oldu? Deprem Çanakkale’de ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son Çanakkale’de nerede deprem oldu? Çanakkale deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..