AKP, maden faciasında Murat Kurum’u aklama telaşında…

Erzincan-İliç’teki Altın Madeni Faciası

Erzincan-İliç’te bulunan Anagold Madencilik A.Ş.’ye ait Çöpler Altın Madeni, 13 Şubat 2024 tarihinde siyanürlü toprak kayması sonucu dokuz işçinin hayatını kaybettiği üzücü bir kaza yaşadı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bu olayın ardından harekete geçerek 14 Şubat’ta, “Erzincan’ın İliç İlçesindeki Bir Altın Madeninde Meydana Gelen Kazanın Araştırılması ve Benzer Kazaların Önlenmesi İçin Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu”nu oluşturdu.

CHP, AKP, Saadet Partisi, DEM Parti, İYİ Parti ve MHP’den milletvekillerinin yer aldığı komisyon, 31 Mart Yerel Seçimleri nedeniyle 18 Nisan’da faaliyete başladı ve üç aylık bir süre belirlendi.

Altın Madeni faciasının üzerinden 11 ay geçmesine rağmen hala komisyon raporu açıklanmadı. CHP, kendi tespitlerini içeren raporunu komisyona sundu ve burada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u sorumlu tuttu.

“Murat Kurum’un Asli Kusurunu Buharlaştırdılar”

Komisyon üyesi CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, raporun hala bekletildiğini belirterek sürecin takibini yaptıklarını, muhalefet şerhi koyacaklarını ve olayın detaylarını raporda paylaşacaklarını ifade etti.

Yavuzyılmaz, yeni bilirkişi heyetinin atanması sonrasında raporun içeriğinin değiştiğini ve Murat Kurum’u asli kusurlu olarak görmediğini belirtti. Bu durumun arka planında usulsüzlükler olduğunu savundu.

Gelecek raporun her detayını inceleyeceklerini ve AK Parti’nin yaşanan faciada rolünü belgeleyeceklerini vurgulayan Yavuzyılmaz, raporun ne zaman açıklanacağı konusunda net bir bilgi verilmediğini dile getirdi.

Related Posts

İran’dan nükleer uyarı: İsrail’in saldırılarının ardından korkutan sızıntı…

İran devlet televizyonuna konuşan Kemalvendi, ülkedeki nükleer tesislerin son durumu hakkında bilgi verdi. KİRLİLİK TESİSİN DIŞINA YAYILMADI İsrail’in yerin derinliklerine ulaşmak için Natanz tesisini birkaç kez füzelerle vurduğuna işaret eden …

BM Genel Kurulu, Gazze’de acil ateşkes ve insani yardım talep eden tasarıyı kabul etti

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, ABD’nin 4 Haziran’da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) Gazze’de ateşkes çağrısı içeren karar tasarısını veto etmesinin ardından, bugün yapılan oylamada aynı içerikteki tasarıyı 12’ye karşı 149 oyla kabul etti.

Bakanlıktan milyonlarca hastayı ilgilendiren ilaç ve rapor kararı

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, yenilenmesi gereken sağlık raporlarının sürelerinin uzatıldığını ve Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden “rapor yenileme” seçeneğinin aktif hale getirildiğini duyurdu.

Kara listeye alınmışlardı… Ünlülere ‘sahne yasağı’ Meclis’te

Kültür Bakanlığı’nın, İmamoğlu ve Saraçhane’de eylem yapan öğrencilere destek verdiği gerekçesiyle Efes Antik Kenti’ne konser vermesi için başvuru yapılan bazı sanatçılar için “red” kararı vermesi Meclis gündemine taşındı.

Son 55 yılın en sıcak mayıs ayı geride kaldı! Termometre 43 dereceye çıktı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) son 55 yılın en sıcak mayıs sıcaklığının geçen ay kaydedildiğini açıkladı. En düşük sıcaklık -2,1 derece ile Kangal’da, en yüksek sıcaklık ise 43,1 derece ile Ceylanpınar’da tespit edildi.

Moskova’da hafta sonu otopark ücretsiz olacak

Rusya Günü şerefine 12-14 Haziran tarihleri ​​arasında Moskova sokaklarında park etmek ücretsiz olacak.