İsrail ateşkesi düşünmediğini açıkladı

Mısır kaynakları, Hamas’ın arabulucu ülkeler Mısır ve Katar tarafından Gazze’de ateşkesle ilgili sunulan öneriyi kabul ettiğini bildirdi.

İsrail’den de aynı açıklama bekleniyordu ama Başbakanlık Ofisinden işgale devam açıklaması geldi.

The Times of Israel’e yapılan açıklamada, “şu aşamada” Gazze’de ateşkes ve esir takası müzakereleri için Doha ya da Kahire’ye heyet gönderilmesinin planlanmadığı belirtildi.

Başbakanlık Ofisinden yapılan bir diğer açıklamada ise müzakerelerin yürütüleceği kent belirlendikten sonra Netanyahu’nun, heyetin gönderilmesi talimatını vereceği kaydedildi.

Netanyahu, tüm İsrailli esirlerin serbest bırakılması ve “savaşın İsrail’in kabul edebileceği şartlarda sona erdirilmesi” için müzakerelere derhal başlanması talimatı verdiğini duyurmuştu.

Başbakan Netanyahu, yayımladığı videoda, Gazze kentini işgal saldırılarını sürdürürken aynı zamanda ateşkes ve esir takası müzakerelerini de yürüteceklerini söylemişti.

İsrail devlet televizyonu KAN ise Güvenlik Kabinesi’nin Gazze kentini işgal hazırlıkları ile ateşkes ve esir takası anlaşması müzakerelerini görüşmek üzere bu gece toplanacağını aktarmıştı.

Gazze’deki İçişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze kentini işgal planının yaklaşık 1 milyon 200 bin insan için “ölüm emri ve zorunlu göç” anlamına geldiğini belirterek uluslararası topluma “acil müdahale” çağrısında bulundu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze kentini kuşatma ve işgal ederek halkını zorla yerinden etme planının “büyük bir insani felaket” ve “kasten işlenen açık bir savaş suçu” olduğu vurgulandı.

İsrail’in işgal planlarına karşı uluslararası toplumun güçlü ve caydırıcı bir tepki göstermesi gerektirdiği belirtildi.

Related Posts

FBI ajanları, Trump’ın eski danışmanının evini bastı!

FBI Direktörü Patel, Trump’a yönelik eleştirileriyle tanınan eski başkan danışmanı Bolton için “Kimse kanundan üstün değildir” şeklinde bir paylaşım yaptı.

Birleşmiş Milletler Gazze’de kıtlık ilan etti: Böylesi ilk kez oldu

BM, Ortadoğu’da ilk kez Gazze’de kıtlık ilan etti. Birleşmiş Milletler destekli uzmanlardan yapılan açıklamaya göre 500 bin Gazze sakini “felaket” düzeyinde açlıkla karşı karşıya. BM yardım sorumlusu, yaptığı açıklamada, Gazze’nin bir bölümünü vuran …

AB’den Ukrayna’ya: Toprak takası fikri Kremlin’in tuzağı, Putin istediğini alıyor

AB’den Ukrayna’ya: Toprak takası fikri Kremlin’in tuzağı, Putin istediğini alıyor

Sosyal medyadan tanıştı, 2,5 milyonunu kaptırdı: Muğla’da evlilik vaadiyle vurgun

Muğla’da sosyal medya üzerinden tanıştığı D.C.’yi evlilik vaadiyle toplam 2,5 milyon lira dolandırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan O.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Nevşehir Valisi Fidan, koruma polisini müdür vekili olarak atadı

Nevşehir Valisi Fidan, koruma polisini müdür vekili olarak atadı

İddianame bitmedi ama inşaat bitiyor

İBB Başkanı İmamoğlu 23 Mart’ta tutuklandı. 10 gün sonra, İmamoğlu’nun “Yaptırmam” dediği konut inşaatlarına start verildi. 154 gündür hapiste tutulan İmamoğlu için hâlâ iddianame yazılmadı. Ancak İstanbul’un içme suyu havzası koca bir şantiye oldu. Kanal İstanbul güzergahında binalar jet hızıyla yükseliyor. Okullar, camiler, dükkanlar yapılıyor. Havzanın ortası betonla doluyor.