Kara listeye alınmışlardı… Ünlülere ‘sahne yasağı’ Meclis’te

Kültür Bakanlığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Saraçhane’de eylem yapan öğrencilere destek verdiği için antik tiyatrolarda konser vermek isteyen bazı sanatçılara sahne yasağı getirdi. Bu karar TBMM gündemine taşındı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, iktidarın bu tutumunu “utanç verici” olarak nitelendirdi.

Bu yıl antik kent tiyatrolarında düzenlenmesi planlanan konserler için bazı sanatçılara izin verilmedi. İmamoğlu’nun tutuklanmasını eleştiren ve Saraçhane eylemlerine destek veren sanatçılar, bakanlık tarafından kara listeye alındı. Yıllardır büyük ilgi gören ve biletleri günler öncesinden tükenen konserler arasında Yalın, Sertab Erener, Melek Mosso, Melike Şahin, Mabel Matiz, Cem Adrian gibi sanatçıların da olduğu konserler yasaklandı. Bu durum kamuoyunda ve sanat dünyasında büyük yankı uyandırdı ancak bakanlık henüz resmi bir açıklama yapmadı.

AKP İKTİDARININ UTANÇ VESİKASI

Demokratik haklarını kullanan vatandaşlara yönelik baskıcı uygulamalara dikkat çeken CHP’li Karasu, iktidarın sanatçılara karşı tavrını “utanç vesikası” olarak nitelendirdi. Sanatçıların konserlerinin yasaklanmasının sansürün açık bir örneği olduğunu belirten Karasu, iktidarın düşünce özgürlüğüne karşı savaş ilan ettiğini söyledi. Ancak, korkularının kendilerini ve sanatçıları durduramayacağını belirtti.

Karasu, Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a yönelik şu soruları sordu:

“Bakanlıkta konserlerin düzenlenmesine ilişkin karar veren bir komisyon var mı? Varsa, komisyonun karar kriterleri nelerdir? 2025 için adı geçen sanatçıların sosyal medya paylaşımlarının, sahne performanslarının bakanlığın ret kararında etkili olduğu iddiaları doğru mu? 2025 konserlerine onay verilen sanatçıların bakanlık tarafından engellendiği iddiaları doğru mu? Bu durumun nedeni nedir? Bakanlık, antik tiyatroları sansür ve yasaklarla anıldığı için ne düşünmektedir?”

Related Posts

New York’ta gökdelende silahlı saldırı: 6 ölü

New York’un en işlek bölgelerinden biri olan Midtown Manhattan’da bulunan 345 Park Avenue adresindeki gökdelende yaşanan silahlı saldırı şehri yasa boğdu. NYPD, saldırıda altı kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ölenler arasında bir NYPD memuru ile dört sivil yer alırken, saldırganın da olay yerinde intihar ettiği belirtildi. Saldırının nedeni henüz netleşmezken, federal ve yerel makamlar çok yönlü soruşturma başlattı.

Emre Fel Bafra’da Coşturdu

Emre Fel, Bafra’daki festivalde hayranlarıyla buluşarak unutulmaz anlar yaşattı.

Feyenoord – Fenerbahçe maçınının hakemi belli oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Fenerbahçe’nin Feyenoord ile oynayacağı karşılaşmayı İsveçli hakem Glenn Nyberg yönetecek.

MHP’li Semih Yalçın’dan CHP’ye tepki: Milletin acılarını, afetin zahmetlerini paylaşacağınıza, neden hep ayrı baş çekiyorsunuz?

MHP’li Semih Yalçın’dan CHP’ye tepki: Milletin acılarını, afetin zahmetlerini paylaşacağınıza, neden hep ayrı baş çekiyorsunuz?

Özel’den Anıtkabir’de diz çöken Belçikalı bakana mektup

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Atatürk mozolesi önünde diz çöken Belçika Savunma Bakanı Theo Francken’e mektup yolladı.

Günün rekoru Cizre’de: 49.1 derece

Afrika sıcaklarının etkisini sürdürdüğü yurt genelinde dün günün en yüksek sıcaklığı 49.1 dereceyle Şırnak’ın Cizre ilçesinde ölçüldü.