Havalandırma boşluğunda mahsur kalan yavru kedilerin imdadına itfaiye ekipleri yetişti

Çankaya’da İtfaiye Ekipleri 2 Yavru Kediyi Kurtardı

Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan bir apartmanın havalandırma boşluğuna düşen 2 yavru kedi, itfaiye ekiplerinin özverili çalışmasıyla kurtarıldı. Olay, Umut Mahallesi’nde meydana geldi.

Olay, apartmanın kot katındaki bir dairede oturan ev sahiplerinin, havalandırma boşluğundan gelen kedi seslerini duymasıyla başladı. Endişelenen ev sahipleri durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kedilerin bulunduğu yere erişebilmek için havalandırma boşluğunu açmak zorunda kaldılar.

Özel olarak hazırlanan ağ yardımıyla kedileri kurtarmaya çalışan ekipler, zaman zaman mama koyarak onları kendilerine çekmeye çalıştılar. Ev sahiplerinin de yardımıyla yürütülen yaklaşık 2 saatlik zorlu kurtarma operasyonunun ardından 2 yavru kedi sağ salim mahsur kaldıkları yerden çıkarıldı.

Olayı izleyen çevre sakinleri ve apartmanın diğer sakinleri, itfaiye ekiplerine teşekkürlerini iletti. Kediler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra tekrar doğaya salındı.

Related Posts

BM Genel Kurulu, Gazze’de acil ateşkes ve insani yardım talep eden tasarıyı kabul etti

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, ABD’nin 4 Haziran’da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) Gazze’de ateşkes çağrısı içeren karar tasarısını veto etmesinin ardından, bugün yapılan oylamada aynı içerikteki tasarıyı 12’ye karşı 149 oyla kabul etti.

Bakanlıktan milyonlarca hastayı ilgilendiren ilaç ve rapor kararı

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, yenilenmesi gereken sağlık raporlarının sürelerinin uzatıldığını ve Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden “rapor yenileme” seçeneğinin aktif hale getirildiğini duyurdu.

Kara listeye alınmışlardı… Ünlülere ‘sahne yasağı’ Meclis’te

Kültür Bakanlığı’nın, İmamoğlu ve Saraçhane’de eylem yapan öğrencilere destek verdiği gerekçesiyle Efes Antik Kenti’ne konser vermesi için başvuru yapılan bazı sanatçılar için “red” kararı vermesi Meclis gündemine taşındı.

Son 55 yılın en sıcak mayıs ayı geride kaldı! Termometre 43 dereceye çıktı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) son 55 yılın en sıcak mayıs sıcaklığının geçen ay kaydedildiğini açıkladı. En düşük sıcaklık -2,1 derece ile Kangal’da, en yüksek sıcaklık ise 43,1 derece ile Ceylanpınar’da tespit edildi.

Moskova’da hafta sonu otopark ücretsiz olacak

Rusya Günü şerefine 12-14 Haziran tarihleri ​​arasında Moskova sokaklarında park etmek ücretsiz olacak.

Banyoda doğum yapıp bebeği çatı katında ölüme terk eden anne tutuklandı

İzmir’in Bornova ilçesinde, kendi imkanlarıyla doğurduğu bebeği çatı katına bırakıp, ölmesine neden olan anne F.İ. (20) tutuklandı, 4 şüpheli serbest bırakıldı.