Filistin’e destek konuşması yaptığı için MIT’de mezuniyete katılamadı

MIT, Megha Vemuri’yi Mezuniyet Törenine Katılmaktan Men Etti

ABD’nin önde gelen yüksek öğretim kurumlarından Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), Hint-Amerikalı öğrenci Megha Vemuri’yi mezuniyet törenine katılmasını yasakladı. Vemuri, dönem öğrenci başkanı ve törende görevli olması planlanmıştı ancak MIT Şansölyesi Melissa Nobles’ın açıklamasına göre, ailesiyle birlikte üniversite kampüsüne girmesi yasaklandı.

MIT Sözcüsü Kimberly Allen‘ın yaptığı açıklamaya göre, Vemuri planlanmış bir rolü olmasına rağmen, “yönetimden habersiz olarak” katıldığı bir programda Filistin’e destek protestosu nedeniyle resmi mezuniyet törenine katılmaktan men edildi.

Allen, “MIT ifade özgürlüğünü destekliyor ancak bireyin mezuniyet töreni organizatörlerini kasıtlı olarak yanıltması ve sahnede protesto yapması üzerine alınan kararı destekliyor” dedi.

MIT Başkanı Sally Kornbluth, mezuniyet töreninde Vemuri’ye ilişkin herhangi bir açıklama yapmazken, öğrencinin mezuniyet belgesinin verilip verilmeyeceği belirsizliğini koruyor.

Filistin Gençlik Hareketi tarafından çevrim içi yayınlanan videoda Vemuri’nin, Filistin’e destek olan kefiyeyi taktığı ve MIT’yi İsrail ordusuyla ortak çalışmalar yapmakla eleştirdiği görüldü.

Megha Vemuri, Gazze’de mezun verecek üniversite kalmadığına dikkat çekerek, “İsrail’in Filistin’i yeryüzünden silmeye çalıştığını izliyoruz ve MIT’nin bunun bir parçası olması utanç verici” dedi.

Related Posts

Cemil Tugay, Mansur Yavaş’ı ziyaret etti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı makamında ziyaret etti.

Tekirdağ’da ‘tefeci’ operasyonu: Gözaltılar var

Tekirdağ’da düzenlenen ‘tefeci’ operasyonunda 4 şüpheli gözaltına alındı.

Erdoğan, HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’nu kabul etti

Erdoğan, HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’nu kabul etti

Hollanda Başbakanı istifa etti

Hollanda Başbakanı Dick Schoof, Wilders’in koalisyondan çekilme kararı sonrası istifa etti.

Ukrayna üçüncü kez saldırdı

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) tarafından Kırım Köprüsü’ne saldırı düzenlendiği bildirildi. SBU’ya ait Telegram hesabından yapılan açıklamada, “SBU, benzeri olmayan bir özel operasyon gerçekleştirerek Kırım Köprüsü’nü üçüncü kez vurdu. Bu sefer sular …

İsrail’in Gazze’de düzenlediği son saldırılarda aralarında çocukların olduğu 24 kişi hayatını kaybetti

İsrail’in Gazze’de düzenlediği son saldırılarda aralarında çocukların olduğu 24 kişi hayatını kaybetti