TRT’den İmamoğlu eleştirilerine ‘kara propaganda’ savunması

Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Toplandı: TRT Haber Tarafsızlık Tartışmalarını Ele Aldı

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu dün, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş başkanlığında, TRT Genel Müdürlüğünün 2021 ve 2022 yıllarına ait bilanço ve netice hesaplarının görüşülmesi amacıyla bir araya geldi.

“Algı Yönetimi” Tartışmaları

Bazı milletvekillerinin, tarafsız olması gereken TRT’de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AKP’ye daha fazla, CHP’ye ise daha az süre ayırdığı yönünde ifadeler kullandığını hatırlatan Sobacı, konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Tarafsızlık meselesi iki temel boyuttan oluşmaktadır. Bunlardan biri süre boyutu, diğeri ise İBB’deki yolsuzluk iddialarına ilişkin haberlere verilen önceliktir. Farklı süreler zikredilerek yapılan hesaplamalar, algı yönetimine yol açabilir. TRT, her türlü haberi objektif bir şekilde sunmaya özen göstermektedir.”

“Suçlamaları Reddetti”

TRT Haber’de CHP ile ilgili haberler ile Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davaya ilişkin görüntülerin yayınlandığını belirten Sobacı, şunları söyledi:

“Ekrem İmamoğlu’nun ifadeleriyle ilgili bilgi verildiği iddialarını reddediyoruz. İBB’deki yolsuzluk iddialarına ilişkin haberler doğru ve tarafsız bir şekilde verilmektedir. TRT, kamu soruşturmalarını görmezden gelemez ve vatandaşların haber alma hakkını karşılamak için objektif bir yayın politikası izlemektedir.”

Related Posts

13 milyon kişinin hayatı kilitlendi: Hatlar tamamen çöktü

ABD’de 13 milyon kişinin yaşadığı Pensilvanya eyaletinde kritik bir kesinti yaşandı. Eyalet genelinde 911 acil yardım hattı hizmet dışı kaldı.

Müsavat Dervişoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a: ‘Sen hala Kasımpaşa’da su sattığını mı sanıyorsun, aklını başına al’

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasına sert tepki gösterdi. “Sen hala Kasımpaşa’da su sattığını mı sanıyorsun? Aklını başına al” diye seslendi.

İstanbul’da alev alan hafif ticari araç küle döndü

İstanbul’da seyir halindeyken alev alan hafif ticari araç küle döndü.

Srebrenitsa Katliamı’nın 30. yılı… Özgür Özel: ‘Unutmayacağız çünkü unutulan soykırım tekrarlanır’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bosna Hersek’in ilk cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in “…Ve her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır” sözlerini alıntılayarak “30 yıl önce bugün, Avrupa’nın ortasında, dünyanın gözü önünde gerçekleşen Srebrenitsa soykırımında öldürülen kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Sebep olanları, göz yumanları lanetliyorum. Unutmayacağız. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır” dedi.

Van Gölü çekildi: İki mahalle arası mesafe karadan 1 kilometreye düştü

İklim değişikliğine bağlı kuraklık nedeniyle 3 bin 712 kilometrekarelik alanıyla dünyanın en büyük sodalı gölü, Türkiye’nin ise en büyük gölü olma özelliğine sahip Van Gölü, alan kaybetmeye devam ediyor. Dalış turizmi için de büyük önem taşıyan …

AKP’den seçilen Mesudiye Belediye Başkanı Cengiz Koçyiğit’e cinsel saldırı suçundan hapis cezası

AKP’den seçilen Mesudiye Belediye Başkanı Cengiz Koçyiğit’e cinsel saldırı suçundan hapis cezası