Almanya Başbakanı Merz: Gazze Şeridi’ndeki gelişmelerden derin endişe duyuyoruz

Almanya Başbakanı Friedrich Merz Gazze Şeridi’ndeki Durumdan Endişeli

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Gazze Şeridi’ndeki gelişmelerden derin endişe duyduklarını söyledi. Merz, dün Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Merz, İsrail hükümeti ve ordusunun meşru çıkarlarını savunarak, “Ancak onların Gazze Şeridi’ndeki sivil halka karşı da insani yükümlülükleri bulunuyor. İsrail hükümetinin bu yükümlülüğün bilincinde olduğunu ümit ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yardım malzemelerine erişim için çeşitli seçenekler olduğunu vurgulayan Merz, “Onlar bunlardan faydalanabilmeli. Bunu yapmak İsrail hükümetinin sorumluluğundadır.” değerlendirmesinde bulundu.

Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul’un hafta sonu İsrail’e gideceğini belirten Merz, bunu İsrail hükümetine de ileteceğini aktardı.

“Kayıtsız şartsız İsrail’in yanındayız” ifadesini kullanan Merz, İsrail’in sivil halka karşı sorumlulukları olduğunu hatırlattı.

“Ukrayna’da Kalıcı Barış için İşbirliği Yapacağız”

Başbakan Merz, Macron ile Fransa-Alman Savunma ve Güvenlik Konseyi’ni güçlendirmek konusunda mutabık kaldıklarını dile getirdi. Merz, “Ukrayna’ya verdiğimiz desteği daha da iyi koordine etmek, ulusal savunma ve tedarik planlarımızı daha da uyum içinde olmasını sağlamak ve güvenlik ve savunma politikasına ilişkin stratejik sorulara yeni yanıtlar bulmak istiyoruz.” dedi.

Ukrayna’nın mücadelesinde Almanya ve Fransa’ya güvendiğini belirten Merz, ABD Başkanı Donald Trump’a savaşı sonlandırmak ve Ukrayna’daki ölümleri durdurmak için destek verdiklerini açıkladı.

Merz, “Adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir barışa ulaşmak için ABD, Ukrayna ve Avrupalı ortaklarımızla yakın çalışacağız.” ifadesini kullandı.

Ukrayna’ya Güvenlik Garantileri

Bir ateşkes sağlandığında ABD’nin liderliği ve katılımıyla ateşkesin izlenmesine hazır olduklarını belirten Merz, ayrıca ortaklarla birlikte Ukrayna’ya güvenlik garantileri sunabileceklerini belirtti.

Kalıcı bir ateşkes ve Rusya ile anlaşma sağlanana kadar Ukrayna’ya verilecek güvenlik garantilerinin kapsamı hakkında bilgi veremeyeceklerini ifade eden Merz, “Çünkü henüz koşulları bilmiyoruz. Bizim açımızdan ABD’nin bu süreçte ve Ukrayna’ya yönelik güvenlik garantilerinde yer alması önemli.” şeklinde konuştu.

TIKLAYIN – Almanya’nın yeni başbakanı Hristiyan Demokrat Parti Genel Başkanı Friedrich Merz oldu

TIKLAYIN – Almanya’nın yeni Başbakanı Friedrich Merz kimdir?

Related Posts

Özgür Özel’den İTO’ya ziyaret: ‘Çalışma umutlarımızı pekiştiren çok fazla şeyin olduğunu karşılıklı teyit ettik’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İTO ziyareti sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Özel, “Çok verimli, kıymetli ve geleceğe dönük olarak birlikte çalışma umutlarımızı pekiştiren, her iki kurumun da sorunların tespitinde ortaklaştığı, çözüm önerileri konusunda birlikte konuşabileceği çok fazla şeyin olduğunu karşılıklı teyit ettik” dedi.

Ünlü bilim insanı tarihte bir ilki gerçekleştirdi: Altın tozundan çok daha değerli

Bilim insanı Mahesh Anand, altın tozundan daha değerli olarak tanımladığı ay taşı örneklerini Çin’den ödünç aldı. Yaklaşık 50 yıl sonra Dünya’ya getirilen ilk Ay taşı örnekleri Çin’den ödünç olarak İngiltere’ye ulaştı. Minik toz taneleri şu anda …

SON DAKİKA: Terör örgütü PKK kongresini topladığını duyurdu

SON DAKİKA:  Terörist başı Abdullah Öcalan’ın silah bırakma çağrısının ardından terör örgütü PKK kongresini toplandığını açıkladı. Kongre 5-7 Mayıs’ta yapıldı, fesih kararına dair açıklama yapılmadı.

Rusya’da görkemli tören: Putin’den Batı’ya gözdağı… Türk İHA’ları dev ekranda gösterildi

Rusya’nın başkenti Moskova’da, İkinci Dünya Savaşı zaferinin 80. yıl dönümü kutlandı. Rus ordusu, geçit töreninde gövde gösterisi yaparak Batı’ya gözdağı verdi. Törende ulusa seslenen Putin, “Nazizmi mahlup edenlere iftira atılmasına izin vermeyeceğiz” ifadesini kullandı. Öte yandan tören sırasında, Türk yapımı Bayraktar, Aksungur ve Akıncı İHA’ları, dev ekranda gösterildi.

Samsun’da 255 işçi yediği tavuktan zehirlendi

Samsun’daki Merkez Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan 11 farklı fabrikada çalışan toplam 225 işçi, mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı şikayetleriyle hastanelere kaldırıldı.

Dev Alman şirketlerinden 80 yıl sonra gelen Nazi itirafı

Hitler faşizminin genilgisinin 80. yılında aralarında Adidas, Allianz, BMW, Deutsche Bahn, Hugo Boss, Lufthansa, Oetker, Trumpf, Volkswagen ve Wacker Chemie gibi dev şirketlerin bulunduğu 48 şirketin CEO’su dikkat çeken bir açıklama yayımladı. Şirket …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir