Kastamonu’da Sahipli Köpeklere Mikroçip Uygulaması Başlatıldı

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sahipli Köpekler İçin Mikroçip Uygulaması Başlattı

Kastamonu’da sahipli köpeklerin kimliklendirilmesi için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri köylerde mikroçip uygulama çalışması başlattı.

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ekipleri, il genelindeki köylerde sahipli köpekler için mikroçip uygulaması başlattı. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde gerçekleştirilen bu uygulama ile hayvan refahının artırılması, hayvan hareketlerinin izlenebilirliğinin sağlanması ve kayıt sisteminin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Yapılan çalışmalar kapsamında, sahipli olmasına rağmen henüz çip takılmamış ve kimliklendirilmemiş köpeklerin kayıt altına alınması hedefleniyor. Mikroçip uygulaması sayesinde köpeğin kimliği dijital olarak sisteme kaydedilerek, hayvanın kaybolması, terk edilmesi ya da sağlık hizmeti alması durumunda hızlı ve doğru müdahale imkanı sağlanıyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, hayvanlarını kimliklendirme konusunda gereken hassasiyeti göstermeyen hayvan sahiplerine yasal yaptırım uygulanacağını belirtti. Toplum sağlığı ve güvenliği için yapılan bu çalışmaların vatandaşların destek ve hassasiyetini gerektirdiği vurgulandı ve kimliklendirme faaliyetlerinin devamıyla daha sağlıklı bir hayvan yönetiminin hedeflendiği ifade edildi. – KASTAMONU

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Related Posts

‘4 hekimden 3’ü gelirinden memnun değil’

Ankara Tabip Odası Hekim Profil Araştırması’nın ön değerlendirme toplantısı yapıldı. Raporun ön değerlendirme sonucuna göre her dört hekimden sadece biri gelirinden memnun.

Sağlıkta yeni dönem başlıyor; organ bağışından dijital onaya kadar birçok alanda köklü değişiklikler yapılacak

Sağlıkta yeni dönem başlıyor; organ bağışından dijital onaya kadar birçok alanda köklü değişiklikler yapılacak

Anne aşı olursa, bebek de korunuyor! Yenidoğanlarda hayati risk oluşturabiliyor

Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonra karşılaşabilecekleri ciddi enfeksiyonlara karşı korumak amacıyla artık rutin bağışıklama programına dahil edildi. Peki boğmaca neden bu kadar tehlikeli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zeynep Utkan Korun yanıtladı.

Skandal sonrası özel hastaneler baştan aşağı değişiyor! Yeni dönem başlıyor

Yenidoğan çetesi skandalının ardından çokça tartışılan özel hastaneler için A’dan Z’ye sistem değişiyor.

10 aylık bebeğin nefes borusuna şeker ambalajı kaçtı: Operasyonla çıkarıldı

Batman’da, 10 aylık erkek bebek S.E.’nin nefes borusuna kaçan şeker ambalajı, operasyonla çıkarıldı.

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli