TKP’de İstanbul İl Başkanı da dahil 6 kişi tutuklandı

İstanbul’da Gözaltı Dalgası: 6 TKP’li Tutuklandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından Saraçhane’de başlayan ‘demokrasi nöbeti’nin ardından, dün sabah saatlerinde gözaltına alınan 6 TKP’li tutuklandı.

Tutuklananlar arasında İstanbul İl Başkanı ve Parti Meclisi Üyesi Ahmet Dincel ile Parti Meclisi Üyesi Arda Hacıyusufoğlu da bulunuyor.

“Halkımız da Partimiz de Boyun Eğmeyecek”

Tutuklamalara ilişkin TKP’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Talimatlı tutuklama gerçekleşti. İktidara ve yandaşlarına sesleniyoruz. Hepimize göz dağı vermeye çalıştığınız anlaşılıyor. Çaresiz olduğunuz da… Halkımız da Partimiz de boyun eğmeyecek. Mücadele büyüyecek.” ifadeleri kullanıldı.

“Halkı Böyle Korkutamazsınız”

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan da yaptığı paylaşımda, “İstanbul’da gözaltına alınan ve bugün serbest bırakılmak üzereyken ani karar değişikliği ile tutuklama istemiyle mahkemeye çıkarılanlar bir bir tutuklanıyor. İl başkanımız dahil 6 TKP’li tutuklandı. Halkı böyle korkutamazsınız. Derhal tüm gözaltındakileri ve tutukluları bırakın!” dedi.

Related Posts

Srebrenitsa Katliamı’nın 30. yılı… Özgür Özel: ‘Unutmayacağız çünkü unutulan soykırım tekrarlanır’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bosna Hersek’in ilk cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in “…Ve her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır” sözlerini alıntılayarak “30 yıl önce bugün, Avrupa’nın ortasında, dünyanın gözü önünde gerçekleşen Srebrenitsa soykırımında öldürülen kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Sebep olanları, göz yumanları lanetliyorum. Unutmayacağız. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır” dedi.

Van Gölü çekildi: İki mahalle arası mesafe karadan 1 kilometreye düştü

İklim değişikliğine bağlı kuraklık nedeniyle 3 bin 712 kilometrekarelik alanıyla dünyanın en büyük sodalı gölü, Türkiye’nin ise en büyük gölü olma özelliğine sahip Van Gölü, alan kaybetmeye devam ediyor. Dalış turizmi için de büyük önem taşıyan …

AKP’den seçilen Mesudiye Belediye Başkanı Cengiz Koçyiğit’e cinsel saldırı suçundan hapis cezası

AKP’den seçilen Mesudiye Belediye Başkanı Cengiz Koçyiğit’e cinsel saldırı suçundan hapis cezası

İsrail ordusu Gazze’de yardım bekleyenlere savaş gemileriyle ateş açtığını itiraf etti

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki insani yardım dağıtım merkezlerine yardım almaya giden Filistinlilere “birkaç kez” ateş açtıklarını itiraf etti. Katil İsrail ordusu, ateş açma amaçlarının yardım dağıtım saatleri dışında Filistinlileri uzaklaştırmak olduğunu ileri sürdü.

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Apple’ın Operasyon Direktörü Jeff Williams, 27 yılın ardından emekli oluyor

William’ın uzun süredir Tim Cook’un yerine şirketin bir sonraki CEO’su olmak için önde gelen adaylardan biri olarak görüldüğü kaydedildi