ABD açıkladı: Ukrayna ile anlaşma bu hafta imzalanabilir

Özel Temsilci Witkoff’tan Rusya-Ukrayna Sürecine İlişkin İddialı Açıklamalar

Amerikan Fox News kanalına konuşan Özel Temsilci Witkoff, Rusya-Ukrayna sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ukrayna heyetiyle yapacakları görüşmeler öncesinde Suudi Arabistan’a giden Witkoff, sürece dair umutlu konuştu.

Witkoff, Kiev’le nadir toprak elementleri anlaşmasının imzalanıp imzalanamayacağına ilişkin soruya, “Ben gerçekten umutluyum. Kesinlikle öyle umuyorum. (Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir) Zelenskiy’den, (Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy) Yermak’tan ve Avrupalılardan gelen tüm işaretler çok ama çok olumlu.” yanıtını verdi.

“Görüşmelerden önemli bir ilerleme bekliyorum. Bu konuda kesinlikle umutluyum” diyen Witkoff, ABD ve Ukrayna arasındaki anlaşmanın her iki taraf için de faydalı olacağını belirtti.

“Ukrayna’ya İstihbarat Desteğini Hiçbir Zaman Kesmedik”

Öte yandan Witkoff, son günlerde gündem olan Ukrayna’ya sağlanan istihbarat desteğinin kesilmesiyle ilgili iddialara cevap vererek, “Ukraynalıların savunma amaçlı ihtiyaç duyduğu istihbarat desteğini hiçbir zaman kesmedik. Bu hiçbir zaman tamamen durdurulmadı.” açıklamasında bulundu.

Witkoff’a ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz eşlik edecek.

ABD ve Rusya, geçen ay bir araya gelerek ikili ilişkilerin düzeltilmesi ve Ukrayna’daki çatışmanın sonlandırılması konularını görüşmüştü.

Trump-Zelenskiy Tartışmasının Ardından Neler Yaşandı?

ABD Başkanı Donald Trump ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy geçtiğimiz günlerde Oval Ofis’te kameralar önünde tartışmışlardı. Basın toplantısı iptal edilmiş ve nadir toprak elementleri anlaşması imzalanmamıştı.

Trump, Zelenskiy’nin “Amerikan halkına saygısızlık ettiğini” iddia etmişti. Zelenskiy ise özür dilemeyecek bir şey yapmadığını savunmuştu.

Geçtiğimiz salı günü Kongre’de konuşan Trump ise Zelenskiy’nin istihbarat desteği ve askeri sevkiyata hazır olduğunu belirterek mektup gönderdiğini açıklamıştı.

CIA Direktörü John Ratcliffe ise Oval Ofis’te yaşanan tartışmanın ardından Ukrayna’ya geçici olarak istihbarat desteği ve askeri sevkiyatı durdurduklarını doğrulamış, ancak bu durumun geçici olduğunu vurgulamıştı.

Related Posts

Erdoğan: İster muvafık ister muhalif olsun, herkes Türkiye’nin enerji alanında büyük bir sıçrama yaptığını kabul ediyor

Erdoğan: İster muvafık ister muhalif olsun, herkes Türkiye’nin enerji alanında büyük bir sıçrama yaptığını kabul ediyor

Metroda ilginç ceza: Dev bitki genç kadına pahalıya patladı

Paris’te yaşayan 24 yaşındaki Salomé adlı genç bir kadın şehri sarsan bir olayın odağında yer aldı. Cumhuriyet (République) Metro İstasyonu’nda, yanında taşıdığı büyük bir kuş cenneti (bird of paradise) bitkisi nedeniyle 150 dolar para cezası kesilen …

Manisa’da bıçaklı kavga; 1 kişi ağır yaralandı

Manisa’nın Kula ilçesinde M.T., çıkan tartışmada K.K.’yi bıçaklayarak ağır yaraladı.

Murat Ongun: Ortada gerçekten izaha muhtaç tuhaf bir durum var

İBB soruşturmasında tutuklu bulunan Medya AŞ Genel Müdürü Murat Ongun, İBB’ye yönelik ikinci dalga soruşturmasının tutanaklarını değerlendirdi. Ongun, “Tutuklananların bazılarının adını dahi ilk kez duydum. Bir bölümünü görsem tanımam. Ayrıca bir kısmı da AK Parti döneminde göreve başlamış kişiler.” ifadesini kullandı.

AKP’li başkan ‘diplomasız’ diye görevden alındı

AKP Beylikdüzü İlçe Başkanı olan Ömer Çolak, üniversite mezunu olmadığı için genel merkez tarafından görevden alındı.

Pakistan güvenlik kaynakları: Hindistan’a ait iki savaş uçağı düşürüldü

Hindistan, gece saatlerinde Pakistan’da 9 noktaya hava saldırısı düzenledi. Pakistan güvenlik kaynakları, Hindistan’a ait iki savaş uçağının düşürüldüğünü açıkladı.