TİP Lideri Baş: Recep Tayyip Erdoğan’ın askerleriyiz deselerdi ordudan atılırlar mıydı?

Atatürkçü teğmenlerin ordudan atılmasına tepkiler sürüyor. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, gündeme dair eleştirilerde bulunduğu paylaşımında 5 teğmenin ordudan atılmasına tepki gösterdi. Baş, “Recep Tayyip Erdoğan askerleriyiz” deselerdi ordudan atılırlar mıydı?” diye sordu.

“BU İKTİDAR TUTUKLAMALAR VE TEHDİTLERLE HEPİMİZİ SUSTURMAYA ÇALIŞIYOR”

“Bu düzen “Recep Tayyip Erdoğan’ın askeriyiz” demeyen herkesi tehdit ediyor” diyen Baş, şunları söyledi:

“Her gün her ay daha da yoksullaşıyoruz. Bence daha da önemlisi yoksunlaşıyoruz. Gelecek hayallerimizden yapabileceğimizi bildiğimiz şeylerden yoksun bırakılıyoruz. Kalbi bu ülke için, bu halk için atan binlerce on binlerce insandan koparılıyoruz. Birçoğumuzun eşi, dostu arkadaşı bir an önce bu karabasandan kurtulup fırsat bulursa yurt dışına gitmek istiyor. Belki bir çoğu gitti bile. Sevdiğimiz, sesini, sözünü duymak istediğmiz gazeteciler, siyasetçiler düşünce insanları her an kaybedebilirmiş gibi geliyor.

Silivri şakaları herhalde sadece beni rahatsız etmiyor. Televizyonda, Yotube’de ne güzel şeyler anlatıyor diye düşündüğümüz herkes için “başına birşey gelmese bari” deyip düşünüp duruyoruz.

Son bir iki aydır bu iktidar kayyumlar, tutuklamalar ve tehditlerle hepimizi susturmaya çalışıyor. Bolu’da 78 canımız hayatını kaybetti. Daha bir kaç ay önce bebeklerimizi katleden bir çetenin dehşetiyle karşılaşmştık. Bunları yapanlar, bunların sorumluları elini kolunu sallaya salaya dolaşırken gazetecilerin hapiste olması, Can vekilimizin tutsak ediliyor olması hepimizin onuruna dokunmuyor mu?”

“BU DÜZEN “RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN ASKERİYİZ” DEMEYEN HERKESİ TEHDİT EDİYOR”

“Daha dün “Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diyen beş genç teğmen ordudan atıldı. ‘Recep Tayyip Erdoğan askerleriyiz’ deselerdi ordudan atılırlar mıydı? Bu soru her halde sadece benim aklıma gelmiyor. Bence kilit noktası tam da burası. Bu düzen “Recep Tayyip Erdoğan’ın askeriyiz” demeyen herkesi tehdit ediyor.

CHP’den DEM’e, Türkiye İşçi Partisi’ne, gazetecilerden teğmenlere kadar hepimizin tehdit edilmesinin, kimimizin hapiste olmasının tek bir nedeni var; “Ya Recep Tayyip Erdoğan askeriyiz” diyeceğiz ya susacağız.”

“HALKIN YARISINI TEHDİT EDEN ADAMA BİR ÜLKENİN LİDERİ DENİLEBİLİR Mİ?”

“Soruyorum? Halkın yarısını tehdit eden adama bir ülkenin lideri denilebilir mi? Halkın yarısından fazlasının oyunu alınca başkan olabilirsin. Ama yarısından fazlasını düşman ilan ediyorsan artık o ülke için tehlikesin demektir. O yüzden ona lider değil halk düşmanı diyoruz. Geçen aylarda Polonez işçileri sendikalı oldukları için işten atılan arkadaşlarını satmadılar. Birlikte direnip kazandılar. Sendikalı işçiler hangi gerekçe ile işten atılmıştı hatırlıyor musunuz? Ahlaka aykırı davranıştan.

Üstüne polis amirleri, “eğer direnirseniz çocuklarınız iş bulamaz” dedi. İnsanların onurlarıyla oynayarak onları tehdit etti. Ama cevaplarını aldılar. Metal işçilerinin grevini “milli güvenliğe tehdit” diye yasaklamaya kalktılar. Yine işçilerin onuruyla oynamaya kalktılar Birleşik Metal İş Sendikası ve direnişçi işçiler ısrar etti kazandı.”

“HALKIN SEÇTİĞİ BELEDİYE BAŞKANINI TEHDİT EDİYORLAR”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun hakkında açılan soruşturmalar sebebiyle Çağlayan Adliyesi’nde ifade vermesine tepki gösteren Baş sözlerini şu şekilde noktaladı:

“Dün milletvekillerimiz, partili arkadaşlarımız yönetici arkadaşlarımız Çağlayan Adliyesi’ndeydi. Uyduruk gerekçelerle halkın seçtiği belediye başkanını tehdit ediyorlar, İstanbul halkının onuruyla oynamaya devam ediyorlar. Arkadaşlarımız on binlerce İstanbulluyla barikatları yıktı aştı.

Ben bunların hepsini “Recep Tayyip Erdoğan’ın askeri değiliz” diyen insanların haykırışı olarak görüyorum. İnsanlar ben buradayım diyor. Biz buradayız diyelim. Emin olun sinmezsek, çekinmezsek halkla kavga edemezler. Yeterki burada olduğumuzu hem kendimize hem da sarayda oturana gösterelim.”

Related Posts

Srebrenitsa Katliamı’nın 30. yılı… Özgür Özel: ‘Unutmayacağız çünkü unutulan soykırım tekrarlanır’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bosna Hersek’in ilk cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in “…Ve her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır” sözlerini alıntılayarak “30 yıl önce bugün, Avrupa’nın ortasında, dünyanın gözü önünde gerçekleşen Srebrenitsa soykırımında öldürülen kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Sebep olanları, göz yumanları lanetliyorum. Unutmayacağız. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır” dedi.

Van Gölü çekildi: İki mahalle arası mesafe karadan 1 kilometreye düştü

İklim değişikliğine bağlı kuraklık nedeniyle 3 bin 712 kilometrekarelik alanıyla dünyanın en büyük sodalı gölü, Türkiye’nin ise en büyük gölü olma özelliğine sahip Van Gölü, alan kaybetmeye devam ediyor. Dalış turizmi için de büyük önem taşıyan …

AKP’den seçilen Mesudiye Belediye Başkanı Cengiz Koçyiğit’e cinsel saldırı suçundan hapis cezası

AKP’den seçilen Mesudiye Belediye Başkanı Cengiz Koçyiğit’e cinsel saldırı suçundan hapis cezası

İsrail ordusu Gazze’de yardım bekleyenlere savaş gemileriyle ateş açtığını itiraf etti

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki insani yardım dağıtım merkezlerine yardım almaya giden Filistinlilere “birkaç kez” ateş açtıklarını itiraf etti. Katil İsrail ordusu, ateş açma amaçlarının yardım dağıtım saatleri dışında Filistinlileri uzaklaştırmak olduğunu ileri sürdü.

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Deva Partisi lideri Babacan: Gelin Siyasi Etik, Şeffaflık ve Yolsuzlukla Mücadele Yasası’nı hep beraber Meclis’ten geçirelim

Apple’ın Operasyon Direktörü Jeff Williams, 27 yılın ardından emekli oluyor

William’ın uzun süredir Tim Cook’un yerine şirketin bir sonraki CEO’su olmak için önde gelen adaylardan biri olarak görüldüğü kaydedildi