Maaş hesapları dondurulacak! SGK, 9 milyon kişiye yazı göndermeye başladı

Sosyal Güvenlik Kurumu E-Haciz Uygulaması Başlattı!

Türkiye’de sıkı para politikalarının maliye uygulamalarıyla destekleneceği kararı alındı. Bu kapsamda, ekonomi yönetimi, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla denetimlerde yeni bir aşamaya geçti.

Yılın ilk aylarında oluşturulan ekip, emeklilerin sigortalılık faaliyetlerini geriye dönük şekilde incelemeye başladı. Şimdi ise SGK, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcunu ödemeyen milyonlarca vatandaş için e-haciz işlemi başlattı.

Maş Hesapları Donduruldu

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci’nin açıklamalarına göre, GSS borcu olan 9,4 milyon vatandaşa e-haciz gönderildi ve banka hesaplarına blokeler konuldu. Milyonlarca esnaf, SGK işveren prim ve vergi borçlarını ödemedikleri için hacizlik durumuna düştü.

Ekonominin yarattığı ağır krizin faturasını topluma yükleyenler, vatandaşların umutla beklediği kamu borç yapılandırmasını şu anda gerçekleştirmiyorlar. Bu durum, vatandaşların tepkisine neden oluyor ve yapılandırma planının neden rafa kaldırıldığı sorusunu akıllara getiriyor.

Maliye Bakanı Şimşek’in tahsil kabiliyetine güvendiği yapılandırma düzenlemesinden neden vazgeçildiği merak konusu. Bu kararın ardında siyasi yaklaşımların etkili olduğu düşünülüyor. Ancak yapılandırma çıkarsa, başta CHP’li belediyeler olmak üzere muhalefet partilerinin belediyeleri yararlanacak ve hükümetin işine gelmeyecek. Bu durum, yapılandırma planının neden hayata geçirilmediği sorusunu akıllara getiriyor.

Related Posts

Katar’dan ithal edilecek bazı ürünlerde gümrük vergisi sıfır olacak

Katar’dan ithal edilecek bazı ürünlerde gümrük vergisi sıfır olacak

Ekmek Satarak Cami İnşa Ediyorlar

Dörtyol’daki vatandaşlar, depremde yıkılan cami için ekmek satışı yaparak bağış topluyor.

Pınarhisar’da Ayçiçeği Hasat Töreni

Pınarhisar’da ayçiçeği hasat töreni yapıldı, çiftçilere bereketli bir sezon temenni edildi.

Bitcoin ve Ethereum kurumsal yatırımcıların da radarında

Kurumsal şirketler, hükümetlerin kripto paralara yönelik yaklaşımın değişim göstermesiyle birlikte Bitcoin ve Ethereum gibi varlıklara yönelik yatırımlarına hız kazandırdı.

Serbest piyasada döviz açılış fiyatları! (28 Temmuz 2025)

Serbest piyasada 40,5520 liradan alınan dolar, 40,5540 liradan satılıyor. 47,6560 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 47,6580 lira olarak belirlendi. Cuma günü doların satış fiyatı 40,5510, avronun satış fiyatı ise 47,5770 lira olmuştu.

BYD, Türkiye’yi oyalıyor

İktidarın ‘yabancı yatırımcı geliyor’ diyerek duyurduğu Çinli otomotiv devi BYD’nin yatırımında hiçbir gelişme yok. Sektörde, Çin devletinin bu yatırımı istemediği konuşuluyor.