5 Ocak Kurtuluş ve Özgürlük Parkı’nın temeli atıldı

Adana 5 Ocak Kurtuluş ve Özgürlük Parkı Temeli Atıldı

Seyhan ilçesinde gerçekleştirilen açılışa Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş, Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Bilal Bilici, Orhan Sümer ve Ayhan Barut, siyasiler, muhtarlar ile bölge sakinleri katıldı.

Programda ilk sözü alan 2000 Evler Mahallesi Muhtarı Tolga Yıldırım, mahalleye hizmetlerinden ötürü Başkan Zeydan Karalar’a teşekkür etti.

CHP Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Ayhan Barut ve Bilal Bilici de temel atma töreninde halka hitap ederek, duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Başkan Zeydan Karalar, halkın kendisine verdiği büyük destekten dolayı teşekkürlerini ileterek başladığı konuşmasında, bu güven ve inanca layık olabilmek için gece gündüz çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Alan ve Özellik Olarak Nadide Bir Park

Temelini attıkları 5 Ocak Kurtuluş ve Özgürlük Parkı’nın Adana’nın en muhteşem parklarından biri olacağını belirten Başkan Zeydan Karalar, 38 bin metrekarelik alanıyla Adana’nın kurtuluş ve özgürlük ruhunu yaşatacak parkta; 21 bin 500 metrekare yeşil alan, milli mücadele kahramanlarımızı onurlandıran anıt duvarıyla özel bir meydan, çocuklar için oyun alanları, kaykay pistleri, yürüyüş yolu, bisiklet yolları, masa tenisi ve satranç masaları, yağmur bahçeleri ve sürdürebilir sulama sistemleri gibi birçok özelliğin yer alacağını açıkladı.

Başkan Zeydan Karalar, yapılacak parkın, Merkez Park ve Atatürk Parkı’ya birlikte şehrin en büyük ve en güzel parklarından olacağını bildirdi. Adana’nın kurtuluşunu temsil eden 5 Ocak Kurtuluş ve Özgürlük Parkı’nın ismiyle de çok özel olduğunu ifade eden Başkan Zeydan Karalar, Kurtuluş Mücadelesi’nde Adana’nın yeri ve önemini anlattı. Başkan Zeydan Karalar, bölgeye semt pazarı yapılacağını da açıkladı.

SGK Borcu Baskısı Adaletsiz ve Halka Hizmeti Engelleme Çabası

Belediyelerin SGK borçlarıyla ilgili soruna da değinen Başkan Zeydan Karalar, o kadar belediyenin içinde sadece 6 CHP’li belediyeye uygulanmak istenen SGK borcu tahsilinin adaletli olmadığını, baskı ve engelleme çabası olduğunu kaydetti. Başkan Zeydan Karalar ne olursa olsun halka hizmete aralıksız devam edeceklerini söyledi.

Başkan Zeydan Karalar konuşmasını Hasan Hüseyin Korkmazgil’in Acıyı Bal Eyledik şiirini okuyarak bitirdi.

Related Posts

ABD’li NYT’nin iddiasına göre İran’ı ‘yanlış hesap’ yaktı

İsrail’in saldırılarında çok sayıda İranlı üst düzey askeri isim de hayatını kaybederken Tahranlı yetkililerin yanlış hesap yaptığı öne sürüldü. Amerikan New York Times gazetesine göre Tahran, İsrail saldırısını bekliyordu, ancak bu kadar erken beklemiyordu. O yüzden de hazırlıksız yakalandı.

CHP Genel Başkanı Özel, LGS’ye girecek öğrencilere başarılar diledi

CHP Genel Başkanı Özel, LGS’ye girecek öğrencilere başarılar diledi

TBMM Başkanlık Divanı üyelikleri için yapılan seçime ilişkin karar Resmi Gazete’de

TBMM Başkanlık Divanı üyelikleri için yapılan seçime ilişkin karar Resmi Gazete’de

İran’dan nükleer uyarı: İsrail’in saldırılarının ardından korkutan sızıntı…

İran devlet televizyonuna konuşan Kemalvendi, ülkedeki nükleer tesislerin son durumu hakkında bilgi verdi. KİRLİLİK TESİSİN DIŞINA YAYILMADI İsrail’in yerin derinliklerine ulaşmak için Natanz tesisini birkaç kez füzelerle vurduğuna işaret eden …

BM Genel Kurulu, Gazze’de acil ateşkes ve insani yardım talep eden tasarıyı kabul etti

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, ABD’nin 4 Haziran’da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) Gazze’de ateşkes çağrısı içeren karar tasarısını veto etmesinin ardından, bugün yapılan oylamada aynı içerikteki tasarıyı 12’ye karşı 149 oyla kabul etti.

Bakanlıktan milyonlarca hastayı ilgilendiren ilaç ve rapor kararı

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, yenilenmesi gereken sağlık raporlarının sürelerinin uzatıldığını ve Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden “rapor yenileme” seçeneğinin aktif hale getirildiğini duyurdu.